Фото дня. Як у Львові будують меморіал Небесної сотні

3737 1
Відкрити частину Меморіалу планують у лютому.
Фото: Вікторія Ейсмунт

Фото: Вікторія Ейсмунт

У Львові триває будівництво меморіального комплексу Небесної Сотні у сквері На Валах. Зокрема тут вже встановили частину першої стели та арматуру для другої стели. Також підрядники залили фундамент під оглядові майданчики, які розташують у нижній частині від стели.

Читайте також: Як виглядатиме меморіал Небесної сотні у Львові. Візуалізація

За словами заступника директора ЛКП «Зелений Львів» Андрія Шульського, на демонтажні та земляні роботи витратили вже 1,1 млн гривень із загальної вартості 10,8 млн гривень. Кінцева вартість проекту може змінитись, оскільки під час демонтажних робіт підряднику довелось укріплювати ґрунт, тож проект перебуває на коригуванні.

«До кінця року плануємо встановити стелу і облицювати кортеном. Повне завершення робіт на цьому об’єкті плануємо на літо-осінь. Навесні будемо облаштовувати багоустрій», – сказав Андрій Шульський.

«Складність робіт полягає у тому, що ця територія розташована на схилі. Верхню частину довелось укріпити палями, через що дещо змістили терміни», – каже представник компанії-підрядника ТзОВ «Т.В.Д» Олег Бордун.

Побачити частково готовий проект зі стелою та замощенням, за його словами, можна буде в середині січня. Відкрити частину Меморіалу планують у лютому.

Нагадаємо, переможця конкурсу на кращий проект меморіалу Небесної Сотні визначили у лютому 2017 року. У конкурсі взяли участь 25 ідей. Перше місце посів авторський колектив, у який входять Андрій Лесюк, Марія Яструбчак та Христина Пундак. Місце для майбутнього меморіалу обирали і узгоджували з родинами героїв Небесної Сотні.

Читайте також: Не тут і не так. Чому меморіал Небесній Сотні не варто встановлювати на площі Довженка

17 квітня у сквері «На Валах» заклали пам’ятну капсулу, яка започаткувала будівництва Меморіалу Небесної Сотні, а самі роботи почали у вересні. 

Додамо, що Львівська облрада планує побудувати ще один пам’ятник на Сихові навпроти Центру Довженка. Натомість міська рада провела конкурс на облаштування на цьому місці громадського простору. Нещодавно активісти зірвали засідання виконавчого комітету ЛМР з вимогою винести питання меморіалу на Сихові на сесію. У відповідь на це, мешканці Сихова зареєстрували петицію за реконструкцію площі без пам’ятника, яка набрала понад 500 голосів менше, ніж за тиждень. Сьогодні у Центрі Довженка відбудеться зустріч обох сторін щодо реконструкції площі.

Вікторія Ейсмунт

Фото авторки


Читайте також:
6 Листопада, 2018 16:32
L. Дуже сподіваюсь, природа з часом візьме своє і на цьому місці буде знов природа, яку у Львові продовжують руйнувати.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!