Франція відкриває кордони для мандрівників. Умови в’їзду для українців

1547 0
Французький уряд класифікував країни світу за трьома рівнями.
Фото: paris-life.info

Фото: paris-life.info

З 9 червня Франція відкриває кордони для мандрівників із інших країн згідно з умовами, які варіюються в залежності від ситуації з коронавірусом у третіх країнах і вакцинації туристів. Про це повідомляє пресслужба уряду Франції, передає Liga.net.

Французький уряд класифікував країни світу за трьома рівнями епідемічної небезпеки – на зелену, помаранчеву і червону зони. До зеленої зоні віднесені країни, в яких немає активної циркуляції коронавірусу і не виявлені його варіації, що викликають тривогу. Це країни ЄС і Європейської економічної зони, Австралія, Південна Корея, Ізраїль, Японія, Ліван, Нова Зеландія, Сінгапур.

Читайте також: Хорватія пом’якшила умови в’їзду для українців

У помаранчеву зону потрапили країни, в яких вірус поширюється в контрольованих масштабах, без варіацій, що викликають тривогу. До цієї зони віднесені всі країни, крім тих, які знаходяться в зеленій і червоній зонах.

Країна червоної зони – там, де вірус активно циркулює, у тому числі в його варіаціях, що викликають тривогу. Це Аргентина, Бахрейн, Бангладеш, Болівія, Бразилія, Чилі, Колумбія, Коста-Ріка, Індія, Непал, Пакистан, Шрі-Ланка, Суринам, Туреччина, Уругвай, Південна Африка.

Які правила в'їзду для українців до Франції

Громадяни країн помаранчевої зони, куди входить і Україна, зможуть приїхати до Франції з будь-якою метою за умови проходження повного курсу вакцинації, а також негативного ПЛР-тесту, отриманого не пізніше, ніж за 72 години до вильоту.

Читайте також: Ryanair запускає рейси зі Львова до Неаполя та Познані

Не вакциновані громадяни країн помаранчевої зони можуть в'їжджати до Франції тільки з обґрунтуванням серйозної необхідності, маючи ПЛР-тест, зроблений до вильоту, а також треба буде зробити швидкий тест на антиген в аеропорту (вибірково - на вимогу приймаючої сторони) і пройти самоізоляцію протягом семи днів.

Які вакцини визнає Франція

Франція приймає вакцини, визнані Європейським агентством з лікарських засобів (EMA): Pfizer, Moderna, AstraZeneca і Johnson & Johnson.

Доказ вакцинації дійсний тільки за умови, що він дозволяє підтвердити виконання повного графіка вакцинації, а саме:

  • через два тижні після другого введення дводозової вакцини (Pfizer, Moderna, AstraZeneca);
  • через чотири тижні після введення однодозної вакцини (Johnson & Johnson);
  • через два тижні після ін'єкції вакцини людям, в анамнезі яких був Covid-19 (потрібна тільки одна ін'єкція).


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!