Франція відправить в Україну понад 1000 тонн гуманітарного вантажу

1283 0
МЗС Франції зазначає, що це «безпрецедентний» морський гуманітарний вантаж, що має закрити частину потреб у низці сфер.
Фото: Цензор нет

Фото: Цензор нет

Франція відправить Україні гуманітарний вантажу вагою понад 1000 тонн, який вирушить морським шляхом з Марселя через Румунію. Про це з посиланням на Міністерство закордонних справ Франції пише Європейська правда.

Читайте також: Україна отримає додаткову артилерію з Франції

Судно має вирушити з порту Марселя 28 вересня і прямуватиме до порту Констанци у Румунії. МЗС Франції зазначає, що це «безпрецедентний» морський гуманітарний вантаж, що має закрити частину потреб у низці сфер. 

«Ця операція, що здійснюється через Механізм цивільного захисту ЄС, вчергове засвідчує солідарність з Україною Франції, її територіальних громад, громадянського суспільства та бізнесу», – зазначили у комюніке. 

Так, для потреб цивільного захисту передадуть 15 пожежно-рятувальних машин, з яких п’ять - вживані і 10 нових; вісім «моторизованих плавзасобів» та 19 тонн засобів для рятувальних операцій і засобів індивідуального захисту. 

Для медичних потреб – 25 тонн найнеобхідніших медичних засобів і препаратів, у тому числі для реанімації, а також медичний автомобіль з радіологічним обладнанням, що дозволяє проводити дослідження на місці; 

Для підтримки людей, що не мають нормального доступу до продуктів харчування, передають 60 тисяч пайків (по два обіди в кожному), 48 тонн готових продуктів харчування, 13 тонн молока. 

Читайте також: Макрон підтвердив існування обмежень на постачання Україні певної зброї

Також Україна отримає генератори, будматеріали, 200 метрів імпровізованих мостів, які допоможуть швидко відновлювати інфраструктуру. З Констанци вантаж перевезуть до гуманітарного хабу у Сучаві, його поїдуть супроводжувати французькі рятувальники. Далі, у контакті з посольствами Франції в Україні та Румунії, складові вантажу передадуть ДСНС, Міністерству охорони здоров’я, на Чернігівщину, Харківщину, Одещину та у Стрий. 

«Як і пообіцяла Франція під час конференції у Лугано, зусилля з відбудови будуть зосереджені зокрема на Чернігівщині – через механізм патронату, запропонований президентом Володимиром Зеленським», – зазначили у МЗС Франції.  

Нагадаємо, нещодавно Україна отримала перші виплати від Європейського інвестиційного банку в розмірі 500 млн євро негайної допомоги для задоволення невідкладних потреб. Ці кошти є частиною другого пакету екстрених заходів солідарності від ЄІБ на суму 1,59 млрд євро.

Антоніна Костик

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми - про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста– дивіться на нашому YouTube-каналі.

 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!