«Французька весна 2021». Як у Львові завершився культовий фестиваль. Фото

1324 0
Це був 17-ий щорічний фестиваль, який минулого року довелося скасувати через пандемію коронавірусу.
Фото: організаторів "Французька весна 2021"

Фото: організаторів "Французька весна 2021"

У Львові завершився щорічний фестиваль французької культури «Французька весна 2021». Це був 17-ий фестиваль, який минулого року довелося скасувати через пандемію коронавірусу.

Читайте також: У Львові на фестивалі «Французької весни» можна переглянути допрем’єрні покази культових стрічок

Закриття фестивалю відбулось 3-4 липня, воно було багатим на події. Куратором першого дня стала відома письменниця Ірена Карпа. Для початку вона обрала до перегляду фільм «У ліжку з Вікторією», а згодом виступила зі своїм іронічним стендапом про життя українки в Парижі. Також відбувся концерт її чоловіка – Луї-Сіріля Требюше з українським гуртом «Сон сови».

Також на другий день закриття фестивалю відбулась зустріч з французьким письменником Давідом Фоенкіносом, він презентував роман «До краси», що вийшов друком у Видавництві Старого Лева.

Режисери Давід і Стефан Фоенкіноси представили у Львові свій новий фільм «Фантазми», в якому зіграли Моніка Белуччі, Кароль Буке, Карін Віяр та ціла плеяда зірок французького кінематографу. Це був світовий допрем’єрний показ, адже у Франції стрічка вийде на великі екрани лише 18 серпня.

Завершився фестиваль концертом французької музики від Оксани Мухи, Павла Табакова, Назара Савка, Аніса, DARIYA, а також гостей з Франції – співака Жана-Марка Картозіо та тенора Поля Ґоґлера, кіноконцертом Антона Байбакова.​

Партнерська публікація



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!