Французький сатиричний журнал Charlie Hebdo присвятив номер Україні

1320 0
Вторговані кошти спрямують на українську армію.
Фото: LEFIGARO.FR

Фото: LEFIGARO.FR

Французький сатиричний журнал Charlie Hebdo зробив «український» номер, опублікувавши у ньому роботи українських карикатуристів. Зароблені з продажу журналу гроші скерують на ЗСУ, передає Європейська правда.

«Відповідати на ракети сміхом»: сатиричний тижневик Charlie Hebdo вшановує у середу, 25 травня, українських карикатуристів, які «продовжують робити свою роботу», попри російське вторгнення, публікуючи «на знак солідарності» близько двадцяти їхніх карикатур», – йдеться у публікації.

Читайте також: Фінський паблік присвятив Україні перемогу команди хокеїстів Фінляндії над росією

Серед карикатур – російський ведмідь, який занурює лапу у вулик перед тим, як його пожирають бджоли, солдати, які ковзають на снаряді з гірки в дитячому садку і знаряддя тортур із зображенням президента рф володимира путіна.

Видання зазначає, що українські карикатури «очевидно безжальні до росіян, демонструють гумор, який не хоче здаватися перед лицем свавілля та терору». Більшість розміщених карикатур взяли з виставки «Рускій військовий корабель», що проводила в Одесі місцева асоціація карикатуристів.

Додамо, що гроші, отримані від реалізації цього номера, передадуть «Збройним Силам України та територіальній обороні Одеси».

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!