Політична реклама

Фрілансери та безробітні можуть сплачувати пенсійні внески добровільно

1093 0
Укласти угоду про добровільну участь у загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванні можуть навіть фрілансери, ті, хто працює за кордоном, а також непрацюючі та студенти.

Оскільки чимало людей працює в умовах нелегальної зайнятості, вони втрачають права на матеріальне забезпечення у випадку безробіття, у разі часткової або повної втрати працездатності, а також час нелегальної роботи не зараховується до страхового стажу.

Страховий стаж – це період, впродовж якого особа підлягає загальнообов’язковому державному пенсійному страхуванню та за який щомісяця сплачені страхові внески в сумі не меншій, ніж мінімальний страховий внесок.

Слід пам’ятати, що, згідно зі змінами до Закону України «Про загальнообов’язкове державне пенсійне страхування», які набули чинності 1 жовтня 2011року, людина має право на призначення пенсії за віком при наявності страхового стажу не менше 15 років, нагадує прес-служба Львівської міськради з посиланням на пенсійний фонд.

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!