Політична реклама

Фрукти на львівських ринках наразі не подешевшають

1161 0
Інвестори зацікавилися плодово-ягідним бізнесом. Однак довгостроковість інвестицій і політика ретейлерів не дозволяють розраховувати на швидке зниження цін.

Незважаючи на рекордний врожай яблук у минулому році, ціни на цей фрукт на внутрішньому ринку в цьому сезоні так і не впали, - пише Високий Замок.

За словами керівника проекту «АПК-Інформ: овочі та фрукти» Тетяни Гетьман, сталося це через різке підвищення індикативних цін на митниці і збільшення витрат на митне очищення імпортних фруктів.

У підсумку, з одного боку, польські яблука стали неконкурентоспроможними за ціною, що дозволило українським аграріям розпродати свою продукцію на внутрішньому ринку. З іншого — цей же фактор втримав закупівельні ціни від падіння. І звичайні споживачі рекордного врожаю на своєму гаманці не відчули.

цьогоріч почнуть плодоносити нові сади, закладені три-чотири роки тому. Як результат — тиск на ринок тільки посилюватиметься, — запевняє експерт. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!