ФСБ підготувала два маріонеткові уряди на випадок захоплення Києва, − Washington Post

1502 0
Серед основних «союзників» фсб були Віктор Янукович та Віктор Медведчук.
Віктор Янукович. Фото: з відкритих джерел

Віктор Янукович. Фото: з відкритих джерел

Федеральна служба безпеки росії підготувала два маріонеткові уряди на випадок захоплення Києва напередодні повномасштабного вторгнення в Україну. Про це повідомляється в розслідуванні газети The Washington Post, передає Liga.net.

Видання заявляє, що фсб тісно співпрацювала з відомими колаборантами і створила принаймні два проросійські уряди «в очікуванні» на випадок захоплення Києва після 24 лютого. Серед основних «союзників» фсб були колишній президент-утікач Віктор Янукович та підозрюваний у держзраді нардеп Віктор Медведчук.

Читайте також: Росія накопичує велику кількість зенітних ракет біля кордонів з Україною

Медведчука видання називає «олігархом, який став одним із лідерів головної проросійської партії України після встановлення тісних відносин» з російським диктатором володимиром путіним.

Згідно з розслідуванням, Янукович очолював групу, яка зібралася в білорусі на початку березня, щоб, можливо, спробувати повернути собі владу в Києві. Друга група, до якої увійшли колишні члени «Партії регіонів», зібралася на тимчасово окупованих територіях півдня України.

Нагадаємо, газета The Washington Post опублікувала розгорнутий матеріал щодо планів російського диктатора володимира путіна перед великою війною проти України, про які адміністрація президента США Джо Байдена знала ще восени 2021 року. Детальніше про плани противника читайте за посиланням.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!