Футболісти «Карпат» закликають львів’ян прийти на матч у вишиванках: відео

2616 0
Заключний матч «левів» у сезоні 2015/2016 років обіцяє стати запам’ятається публіці з кількох причин. Крім, власне, самого матчу, протистоянню «зелено-білих» і «Шахтаря» передуватиме цікавий флешмоб, організований футбольний клубом і фанатами. «Прийди на футбол у вишиванці» – саме під таким гаслом анонсується проведення зустрічі в рамках 25-го туру чемпіонату України на «Арені Львів».
Фото: fckarpaty.com.ua

Фото: fckarpaty.com.ua

Нещодавно клуб відзняв ролик, присвячений поєдинку, що відбудеться у суботу. Головними героями відеоанонсу стали тріо карпатівців – Денис Мірішніченко, Олексій Гуцуляк і Володимир Костевич.

«Особисто для мене вишиванка – це символ України і нашого краю. Це не просто красивий одяг. Впевнений, що для кожного українця вишиванка має дуже глибокий зміст. Історія, традиції і гордість – все це вона несе у собі» – вважає Володимир Костевич.

В основу ролику, присвяченого поєдинку «Карпат» і «Шахтаря», закладено саме такі ідеї. «Ще у 2006-му році студенти Чернівецького національного університету імені Юрія Федьковича запропонували відзначити всеукраїнський День вишиванки. У нас виникла ідея проведення «Фестивалю вишиванки», в рамках якого заплановано чимало цікавих заходів. Однією з ключових подій нашого фестивалю є акція «Прийди на футбол у вишиванці», що приурочена до матчу «Карпат» і «Шахтаря», – розповіла один з авторів цієї ідеї Оксана Маруняк.

День вишиванки відзначають 19 травня, однак навколо цього свята існує певна особливість. «У це важко повірити, але День вишиванки має статус міжнародного свята, однак він не має офіційного статусу у нашій державі. Ми звертаємося до депутатських корпусів міської і обласної рад для того, щоб вони ініціювали звернення до Верховної Ради України і Президента України із закликом офіційно затвердити святкування Дня вишиванки на всеукраїнському рівні. До нашої ініціативи долучаються мистецтвознавці, громадські активісти, митці, лідери думок», – каже Оксана.

Цьогоріч «Фестиваль вишиванки» пройде у Львові і триватиме майже місяць. Стартувала ця подія 18 квітня і триватиме до 19 травня. Серед низки заходів в рамках фестивалю 8 травня на «Арені Львів» відбудеться святковий флешмоб.

«Ми звернулися до фанатів «Карпат», а також до керівництва клубу із проханням долучитися до фестивалю. Нами було досягнуто порозуміння і клуб дуже оперативно та якісно сприяє нам у спільній роботі, за що ми дуже вдячні. Очікуємо, що вболівальники, які заповнять трибуни стадіону будуть одягнені у вишиванки. Крім того, розраховуємо на підтримку з боку футболістів. Планується проведення флешмобу – на одному із секторів дві сотні вболівальників-учасників заходу візьмуть в руки листівки з елементом вишивки. Таким чином, ми перетворимо один із секторів у гігантську вишиванку».

Нагадаємо, що в неділю, 8 травня, о 19:30 львівські «Карпати» завершать сезон матчем проти «Шахтаря» на «Арені Львів».

Опублікував Ігор Саджениця


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!