Кого галичани бачать наступним президентом України. Результати опитування

6174 0
74% галичан, які взяли участь в дослідженні, прагнуть радикальних змін в Україні.
фото: antikor.com.ua

фото: antikor.com.ua

Соціологічна група «Рейтинг» оприлюднила результати січневого дослідження електоральних настроїв в Україні. Участь в опитуванні взяли і мешканці Галичини – Львівської, Івано-Франківської і Тернопільської областей.

Читайте також: Виграти не вибори, а людські уми. Настанови від Мирослава Мариновича, як змінити Україну

Так, 74% опитаних галичан переконані, що Україні потрібні радикальні зміни. 67% опитаних вважають, що президент має бути лідером, здатним об’єднати, примирити та заспокоїти суспільство, а 23% президентом бачать лідера, схильного до диктатури. Також 64% опитаних галичан зазначили, що саме президент несе відповідальність за вирішення проблем в Україні, 14% покладають таку відповідальність на прем’єр-міністра та уряд, і лише 12% – на Верховну Раду.

15% опитаних галичан ще не можуть відповісти, за кого голосуватимуть на президентських виборах 31 березня. А з тих, хто визначився, 19% планують віддати свій голос Петрові Порошенку, по 11% підтримують Анатолія Гриценка та Юлію Тимошенко, 8% підтримки галичан може мати Володимир Зеленський, на 6% можуть розраховувати Андрій Садовий та Олександр Шевченко. Зазначимо, що загалом по Україні серед кандидатів у президенти лідирує Володимир Зеленський, якого збираються підтримати 19% опитаних.

Читайте також: Хто з львів'ян іде в президенти і що обіцяє

Ще 9% мешканців Галичини не планують іти на голосування. Варто зазначити, що похибка репрезентативності дослідження не перевищує 1,3%.

На запитання, хто стане наступним президентом, чверть мешканців Галичини відповіли, що Петро Порошенко, ще 16% опитаних впевнені, що це буде Юлія Тимошенко. Водночас майже половина – 44% – опитаних галичан сказали, що їм важко відповісти на це запитання.

В антирейтингу кандидатів у президенти на Галичині лідирує Юрій Бойко – 42% опитаних сказали, що за жодних обставин не віддали б йому свій голос. 15% сказали це про Олександра Вілкула, а 31% – про Юлію Тимошенко.

Опитування проводилось 16-24 січня методом формалізованого інтерв’ю.

Інфографіка: Соціологічна група Рейтинг


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!