Garage48 у Львові: як за дві доби створити стартап та виграти $20 тис. інвестицій

2717 0
Минулого тижня у Львові проходив третій Garage48 Hackathon, який став абсолютно рекордним: у ньому взяли участь 119 учасників. Цього разу Garage48 Mobile 2017 сфокусувався на розробці мобільних додатків: упродовж 48 годин команди з програмістів, проектних менеджерів, маркетологів, дизайнерів, підприємців перетворили ідеї в діючі стартапи. Пропонуємо ознайомитися з переможцями.

До Львова минулих вихідних з’їхалися стартапери та підприємці з Канади, Фінляндії, США, Білорусії і, звичайно, Естонії. Спочатку 24 ідеї були розділені на 18 команд, які знайомилися між собою і відразу почали готувати суміш ідей для реалізації готового стартапу та представлення журі. Увечері, 5 березня, 18 команд були готові зі своїми прототипами вийти та представити їх журі.

До складу журі увійшли 8 осіб: Рагнар Сасс (Garage48), Андрій Павлів (N-IХ), Niko Porkka (Midealab), Henry Nilert (Midealab), Erik Simons (Angel Investor), Діана Полівко (Startup Depot), Chris  Raastad (Transferwise), Andres Susi (Tech підприємець). Після 18-ти виступів команд, журі зробило свій вибір.

Переможець

Додаток GoBuddy
(Http://gobuddy.io/)
Приз: 20 000 USD інвестицій


Про додаток: 33% молодих людей подорожують  незастрахованими. Розробники створили GoBuddy для зайнятих мандрівників-любителів, які не хочуть турбуватися про складні страхові документи. Швидкий додаток-чат з ботом на ім’я Justin Case  допоможе вам отримати налаштування за допомогою страхування подорожей. Ви також можете отримати доступ до інформації щодо ваших страхових документів щоразу, коли вам це потрібно, в розділі «Мій профіль».
«Ми приїхали з Одеси – троє друзів, і розбрелись по різних командах. Наша команда GoBuddy складається з 8 людей, але всі робили свою роботу чудово. Зараз ми повинні знайти компанії та маємо місяць-два для того, щоб зробити готову працюючу платформу», – розповідає учасник команди GoBuddy, розробник Android-додатків Васюк Євгеній.

Друге місце

Reakt
(Facebook.com/reakt.lol)
Приз: 3 квитки на Latitude59

Reakt  – це спонтанний додаток соціального відео, де за допомогою камери можна відслідковувати емоції читачів чи глядачів певного контенту. За словами розробників, «смайлики» – це вже минуле, а майбутнє – за справжніми емоціями в мережі, що і забезпечує їх додаток. 
 

Фаворит серед глядачів
Lolliwood
(Https://www.facebook.com/Lolliwood-429028867430055/)

Lolliwood – це відеододаток, який дозволяє діяти в кіносценах по-своєму. Цей мобільний додаток дозволяє відчути себе зіркою кінофільму. До прикладу, в додатку йде відома розповідь з якогось фільму чи твору. За допомогою камери ви під'єднуєтесь до додатка та в залежності від вашої емоції може змінитись і сценарій. Отож, ви можете створити власний фільм чи просто цікаву історію.

Довідка. Garage48 – це 48-годинний марафон з розробки від інноваційної ідеї до робочого прототипу з нуля. Започатковані в Естонії та Кремнієвій Долині. На хакатон запрошуються як студенти, так і досвідчені фахівці. На такій події є чудові призи, місцеві та міжнародні наставники, їжа та все необхідне, щоб допомогти учасникам показати найкращий результат впродовж хакатону. Цього разу Garage48 Mobile 2017 проходив в офісі N-iX Lviv HQ. N‐iX є Східноєвропейським постачальником послуг розробки програмного забезпечення, що налічує більш як 500 експертів і надає послуги інноваційним технологічним компаніям Північної Америки та Європи.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!