Гарнізонний храм Львова готовий послужити і як укриття, і як шпиталь, – військовий капелан

2912 0
Гарнізонний храм відкритий щодня – з 8.00 ранку до 22.00 год вечора.
Фото: Олександр Мазуренко

Фото: Олександр Мазуренко

Під час війни завжди є непередбачувані моменти, які можуть викликати тривогу і страх, але найбільший страх для людини – залишитись без Бога. Про це під час марафону на тему «Чому Росія хоче нашої паніки та як підготувався Львів?» розповів військовий капелан, отець Гарнізонного храму Свв. апп. Петра і Павла Всеволод Семененко.

Читайте також: Храми Львова готові надати підвальні приміщення під укриття. Перелік та адреси

«Джерелом справжнього миру і спокою є сам Господь Бог. Очевидно, коли є війна і непередбачувані моменти, то кожного хапає тривога і страх. Але є ще страх Божий і це чеснота. Нас має лякати те, що ми можемо залишитись без Бога. Людський страх має своє місце, але він тимчасовий. Щодо воїнів, то вони просять, щоб ми дали жили. Вони роблять свою професійну роботу задля нашого життя і не мають часу на паніку», – каже отець Всеволод Семененко.

За словами отця, Гарнізонний храм відкритий щодня – з 8.00 ранку до 22.00 год. вечора. Тож кожен, хто має потребу у молитві чи просто хоче побути у спокою, може прийти у храм.

«Молитва – це добра сила і стимул, щоб віднаходити мир. Нас всіх має об’єднувати молитва», – зазначив отець.

Гарнізонний храм готовий до різних ситуацій, тож, при потребі, може послужити у багатьох випадках і як укриття, і як шпиталь.

Отець Всеволод Семененко просить усіх молитися за наших військових.

«Заохочую до цієї молитви чи інших, адже молитви дають пережиття спокою. Моліться, якщо є можливість, кожну годину», – додав отець.

Молитва за українського воїна

Передвічний Творче, Боже миру і добра, своєю незбагненною потугою стань сьогодні на захист твоїх вірних синів і доньок, що, ризикуючи власним життям, стали на захист свого народу.

Будь для кожного з них силою і міццю, вірною опорою у миті випробувань і світлим обрієм у сутінках загроз. Увінчай їхні зусилля перемогою добра над злом, правди над брехнею, справедливості над кривдою. Підведи кожного, хто спіткнеться; поверни кожного, хто загубиться; звесели кожного, зраненого серцем; воскресіння даруй усім полеглим за своїх братів і сестер. Зроби їх надійною опорою для українського народу – його щитом і його надією. А в грізному клекоті бою дай кожному з них сили й відваги не зійти з дороги, що веде до остаточної перемоги.

Боже, нехай буде завтра, і нехай буде мирний світанок, а на його сторожі нехай вірно стоїть відважний захисник України – український воїн!

Нагадаємо, що Тvoemisto.tv сьогодні, 24 лютого, після вторгнення Росії організувало марафон на тему «Чому Росія хоче нашої паніки та як підготувався Львів?» Переглянути його можна тут:

Ольга Шведа

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!