Гарнізонний храм відзначатиме 9-ту річницю відкриття. Тvoemisto.tv транслюватиме Літургію

1908 0
Урочиста літургія відбудеться об 11:00.
Фото: МоeMisto

Фото: МоeMisto

6 грудня, у День Збройних сил України, львівський Гарнізонний храм відзначатиме 9-ту річницю відкриття. Об 11:00 у церкві святих апостолів Петра і Павла відбудеться урочиста Літургія. Її транслюватиме Тvoemisto.tv на своїй сторінці у Фейсбук та на Ютуб-каналі.

Архиєрейську Божественну Літургію очолить Архиєпископ та Митрополит Львівський Ігор Возьняк, у співслужінні владики Степана Суса та військових капеланів Львівської Архиєпархії.

Читайте також: Найперший, найбільший, найулюбленіший. Гарнізонний храм Львова відзначає 9-ліття відкриття 

Нинішній парох храму отець Тарас Михальчук, розповідає, що з 4 червня 1946 року і до 6 грудня 2011 року  храм був зачинений і використовувався як книгосховище бібліотеки імені В. Стефаника.

«Сумарно, кількість книг, які зберігались в храмі, оцінюється в майже 3 млн.одиниць. Зараз ці книги знаходяться у сховищі на вул. Авіаційній, 1 у м. Львові», – каже він.

Детальніше про храм читайте у матеріалі Олександри Бодняк.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!