Політична реклама

«Гаряча лінія» Львова повернулась до звичного режиму роботи

1684 0
Останніх два місяці гаряча лінія міста працювала в посиленому режимі. Кол-центр служби прийняв близько 29000 дзвінків. Щодо кількості зареєстрованих звернень, якщо у 2013 році за перших 2 місяці було 4664, то у 2014 – 8330.

Про це Твоє місто інформує прес-служба Львівської мерії

«На перших порах людей найбільше цікавило, чи організовуються поїздки до Києва. Небайдужих мешканців нашого міста цікавила інформація про те, куди можна занести теплі речі, продукти для Майдану, куди можна перерахувати кошти. Коли був створений Штаб Самооборони, ми з’єднували мешканців зі штабом, де їм і надавали детальні консультації.

Коли не працювала міліція, мешканці звертались до нас і просили допомогу, щоб можна було поховати людей. Це було найбільшою проблемою. Все-таки міліція приїжджала, правда, якщо зазвичай за годину після виклику, то у тій ситуації людям доводилось чекати декілька годин.

Коли був заборонений продаж алкоголю, мешканці телефонували до нас та інформували, де продають алкоголь, а ми, контактуючи зі штабом Самооборони, могли оперативно на це відреагувати.

Зараз львів’яни хочуть підтримати кримчан, пропонують їхнім сім’ям свої помешкання», - повідомила начальник відділу «Гаряча лінія міста» Віра Фрис.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!