Газ для львів’ян може подорожчати

2446 2
У ПАТ «Львівгаз» заявили про можливе зростання тарифів на газ. «До такого кроку держава буде змушена вдатись, щоб компенсувати збитки через зменшення норм споживання газу, згідно із постановою Кабміну «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування», - повідомив 29 жовтня перший заступник голови правління ПАТ «Львівгаз» Володимир Король.
Фото: rivnepost.rv.ua

Фото: rivnepost.rv.ua

«За попередніми нормами населення Львівщини, яке не має лічильників, використовувало 42 млн м куб. газу. Тепер річні нарахування зменшено до 28 млн м. куб. Але проконтролювати, скільки насправді ця категорія споживачів використає газу, без лічильників неможливо», – пояснив Король, пише ZAXID.NET.

Читайте також: Вступили в дію нові правила отримання пільг і субсидій для львів'ян

Водночас, через зниження норми споживання газу потерпатимуть соціально вразливі верстви населення. Йдеться про тих, хто має лічильник, але користується пільгами чи отримує субсидії.

Державну допомогу цим мешканцям нараховують на спожитий газ тільки у межах норм. Від 1 жовтня вони будуть меншими на третину або й для деяких абонентів наполовину. Відповідно, на стільки ж зменшиться і субсидія. А за газ, використаний понаднормово, людям доведеться платити самотужки.

На «Львівгазі» побоюються, що через це у населення можуть виникнути заборгованості, а невдовзі це буде однією із підстав, аби збільшити тарифи на газ для усіх.

Читайте також: Думки Твого міста: як львів'яни економитимуть газ взимку?


Читайте також:
31 Жовтня, 2014 10:51
777 Вартість газу для України зменшена на 100 дол. а для населення все одно платити більше. Так? Чому? Кому?
30 Жовтня, 2014 16:41
666 ... нащо вводите люде в оману ? ... на кого працюють оті журнащлюхи конкретні , що отак "доносять істину" до пересічних громадян ? ... якщо Кабмін встановив-зменьшив СОЦІАЛЬНІ норми споживанн газу , то це означає , що пільга-компенсація буде розраховуватись тіко відносно отої зменшеної норми , а за решту (яка стала більшою) людина мусить заплатити більше ... Ганьба вам і сором ! ...
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!