«Газовий терор». Через масові штрафи за нібито втручання у лічильники вимагають перевірити Львівгаз

8300 0
Найчастіше споживачі скаржаться на неадекватні дії операторів газорозподільних мереж.
Фото: nk.org.ua

Фото: nk.org.ua

Негайно розібратися із ситуацією в Червонограді, що на Львівщині, і провести ретельну перевірку адекватності дій компанії Львівгаз вимагає перший екс заступник голови комітету з питань енергетики та житлово-комунальних послуг Олексій Кучеренко.

Читайте також: Чи можуть львів’яни уникнути зростання ціни на доставку газу. Роз’яснення

За його словами, він звернувся до керівництва компанії РГК з пропозицією негайно з'ясувати ситуацію з масовими штрафами у Червонограді Львівської області.

«Останнім часом я отримую багато скарг на неадекватні дії операторів газорозподільних мереж (облгазів) по відношенню до споживачів багатьох регіонів відносно лічильників та незаконних на думку людей штрафів. Звертаюся до керівництва компанії РГК з пропозицією негайно розібратися із ситуацією в Червонограді Львівської області і провести ретельну перевірку адекватності дій компанії Львівгаз», – написав Олексій Кучеренко на своїй сторінці у Фейсбуці і додав, що офіційні звернення вже спрямовані і ситуацію він ставить під особистий контроль.

Про те, що на червоноградській дільниці АТ «Львівгаз» з 20 січня розпочався «справжній газовий терор» написав голова правління громадського руху «Європейське місто» Богдан Рабешко.

Читайте також: Як у Львові подати показники за воду, газ і світло, не виходячи з дому. Інструкція

За останні три дні він отримав чимало звернень побутових споживачів газу з колишніх Радехівського, Сокальського, Кам'янко-Бузького районів Львівської області.

«Свята закінчились. Як в старі часи сталінських репресій, газовики вирішили «поправити» власні фінансові справи за допомогою «трійок» репресивного характеру (одні знімають лічильники, «пишучи» порушення, другі – легалізують за допомогою «експертизи», треті – виписують «захмарні штрафи». Сподвижники Берії «тихо курять в сторонці», – каже Богдан Рабешко.

За його словами, процес штампування масових штрафних санкцій під приводом «втручання в газовий лічильник» відбувається в авральному режимі.

«Штрафи зашкалюють – від пяти до десятків тисяч гривень. Люди, які не знали, на що обернеться приїзд до них газовиків, виходили з он-лайн засідання в шоці та зі сльозами на очах. Жертви такого «сервісу» ставлять питання: «За що?», – додає він.

Читайте також: В Україні запустили сервіс для порівняння цін на газ

У «Львівгазі» обіцяють провести службову перевірку і публічно повідомити про її результати. Заявляють, що всі випадки демонтажу лічильників працівниками компанії документуються, також складаються відповідні акти в присутності споживачів.

«Лічильники після демонтажу упаковуються в пакети та пломбуються для доставки та перевірки до метрологічного центру.

Якщо в ході перевірки під відеофіксацію виявлено підозру на втручання в прилад обліку – його передають на експертизу. Про що також інформують споживача. Документи та рішення з усіх комісій також є в наявності.

Якщо у вас є інформація щодо порушень будь-яких процедур, будь ласка, надайте їх, і ми проведемо службову перевірку. Обов’язково повідомимо про результати публічно», – зазначили у компанії. .

Пообіцяли найближчим часом перевірити скарги споживачів на порушення АТ «Львівгаз і в Національній комісії, що здійснює державне регулювання в сферах енергетики та комунальних послуг (НКРЕКП).

Нагадаємо, Tvoemisto.tv з’ясувало, чи можуть львів’яни самотужки впливати на цифри у квитанціях за газ та його доставку, аби зменшити суми платежів, що особливо актуально для власників систем індивідуального опалення.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!