Депутати ЛМР підтримали петицію про коригування генплану Львова

1732 0
У міськраді кажуть, що скоригувати чинний генплан не зможуть, доки не розроблений історико-архітектурний опорний план.
Фото: wroclaw.pl

Фото: wroclaw.pl

У Львові підтримали петицію про коригування генплану Львова. За відповідну ухвалу депутати проголосували сьогодні, 20 червня.

Читайте також: Побороти затори. Що може змінити Інтегрована концепція розвитку у Львові

Ініціатор петиції голова ГО «Розвиток громади» пропонує прийняти ухвалу про коригування генерального плану і виділити на це кошти цього року. У процесі коригування генерального плану пропонують створювати вузькопрофільні експертні робочі групи за участі мешканців міста, міжнародних експертів, депутатів та чиновників.

Водночас, як пояснив під час пленарного засідання головний архітектор Львова Юліан Чаплінський, генплан Львова не мають переглядати щоп’ять років, як це вказували в петиції. Натомість він також зауважив, що нині у Львові розробляють Інтегровану концепцію розвитку, до якої залучили закордонних фахівців із містопланування та транспорту.

«Генеральний план не можна змінити до того часу, доки не ухвалять історико-архітектурний опорний план, який зараз розробляє управління охорони історичного середовища. Тож це рішення не змінить порядку розроблення генерального плану», – каже Юліан Чаплнський.

Читайте також: Місто коротких відстаней. Як розробляють План сталої мобільності для Львова

Додамо, що чинний генеральний план Львова розробили у 2008 році. Переглянути його мали б у 2025 році.

Довідка

Генеральний план − вид містобудівної документації, що регулює містобудівну діяльність, визначає умови безпеки мешканців, забезпечення необхідних санітарно-гігієнічних і екологічних вимог, раціональне визначення меж землекористувань, зон житлової, суспільної, промислової забудови тощо. 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!