Генпрокуратура повідомила про підозру учаснику викрадення і катування львів'янина Вербицького

2333 0
Отримано дозвіл на його затримання.
Фото: Вікіпедія

Фото: Вікіпедія

Офіс Генерального прокурора повідомив про підозру учаснику злочинної організації за фактом викрадення і катування учасників мирних акцій протесту 2013-2014 років, зокрема Ігоря Луценка та львів’янина Юрія Вербицького. Про це повідомляє пресслужба Офісу Генпрокурора.

Підозрюваному інкримінується вчинення злочинів, передбачених ч. 1 ст. 255, ч. 3 ст. 146 КК України. Зазначається, у зв'язку з тим, що ця особа не з'явилася на виклик, сьогодні ж отримали дозвіл слідчого судді на затримання. 

Нагадаємо, у січні 2014 року у період Євромайдану Ігоря Луценка та Юрія Вербицького викрали з території Олександрівської лікарні та вивезли за місто. Після тортур їх кинули в лісі. Від отриманих травм Юрій Вербицький помер.

Пізніше в МВС заявили, що активні учасники викрадення переховуються в Криму, а керівником викрадення називали громадянина Неживова.

У кримінальному провадженні у цій справі заарештували Олександра Волкова, якого слідство вважає організатором цього викрадення, а також людиною, яка, на думку слідства, пов'язана з імовірним замовником викрадення Олексієм Чеботарьовим. Сергій Мисливий також працював у групі з кримінальним авторитетом Олексієм Чеботарьовим. 

27 липня 2017 року Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання прокурорів про тримання під вартою Волкова. 

+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!