Генштаб пояснив, хто може отримати статус учасника бойових дій

1088 0
Уряд розширив перелік осіб, які можуть отримати статус учасника бойових дій.
Фото умовне

Фото умовне

Генеральний штаб ЗСУ детально розповів про умови надання статусу учасника бойових дій після того, як уряд врегулював порядок і процедуру його надання після повномасштабного вторгнення.

Джерело: Генштаб

Умовою надання такого статусу є виконання ними особисто або у складі військової частини (установи, закладу) бойових завдань. При цьому не встановлюються вимоги щодо кількості днів перебування в зонах проведення бойових дій. Щоб підтвердити виконання бойових завдань, необхідна наявність витягів чи копій хоча б одного із списку документів:

  • бойових донесень
  • журналів бойових дій (оперативних завдань, ведення оперативної обстановки)
  • вахтових журналів
  • польотних листів
  • матеріалів спеціальних (службових) розслідувань за фактами отримання поранень, контузій, каліцтв.


Для отримання статусу УБД командири військових частин звертаються до комісії, утвореної державним органом, у підпорядкуванні якого перебуває військова частина або військовослужбовці, самостійно звертаються через територіальні центри комплектування та соціальної підтримки. При собі треба мати один із документів, що підтверджують виконання бойових завдань, зазначених вище, та довідку про участь у заходах із забезпечення оборони, форма якої затверджена тепер новим додатком до Постанови КМУ № 413.

Читайте також: Російські найманці готують провокації на білорусько-українському кордоні, – ССО

Нагадаємо, що через війну в Україні очікують високий рівень безробіття – близько 30% за підсумками року. Так, Уряд розробив і запропонував механізм, за яким тимчасово безробітних можна залучати до виконання суспільно корисних робіт, в яких є потреба в регіонах. 

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!