Політична реклама

Герич: Страхова медицина – це лише міф про нову якість

8899 0
Страхова медицина – це міф про нову якість медичних послуг, який творили в Україні роками. Як на мене, це – економіка медицини, а не її якість: просто гроші на функціонування галузі будуть приходити іншими шляхами, – вважає доктор медичних наук, завідувач кафедри хірургії №1 ЛНМУ ім. Данила Галицького, колишній головний лікар Львівщини Ігор Герич.
Фото: ZIK.ua

Фото: ZIK.ua

«Це ніяк не впиває на якість лікування. За багато років функціонування української охорони здоров’я частина професіоналів створила міф про те, що зміна шляху отримання коштів на функціонуванння медицини мусить привести до якісних змін. Це міф і є величезне хибне очікування, що зміна фінансування і початок стархування щось змінює», – сказав Ігор Герич в ефірі Tvoemisto.tv.

В сучаних умовах української медицини, вважає Ігор Герич, запровадження страхової медицини не буде означати парктично нічого.

«Чи цікавить людину, яка має ангіну, за які кошти закуплено ліжка в лікарні? Ні, їй важливо, аби були якісні лікарі, аби не було черг. Аби було, як принаймні в Польщі: коли ти знаєш, що точно отримаєш допомогу і кваліфіковану допомогу», – сказав він.

З його слів, запровадження страхової медицини означатиме, що лікарні, які працюють у старих церквах чи поганих приміщеннях просто перестануть фінансуватися державою: «Ми за це будемо платити кошти. Але ми прийдемо до того ж самого лікаря, до якого приходили місяць тому, і потрапимо в ті самі умови».

 

Нагадаємо, Львівщина забезпечена лікарями на 115% від потреби.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!