Гід різдвяним Львовом. Головні святкові локації

3077 0
Тvoemisto.tv зібрало для вас підбірку головний локацій, які можна відвідати у Львові на Різдво.
Фото: Lviv.com

Фото: Lviv.com

Головна ялинка Львова  

Новорічно-різдвяну ялинку у Львові привезли із села Оброшине. Висота ялинки становить 17 метрів. Цьогоріч громаді Львова її подарував мешканець села Оброшине Львівської області. Навколо ялинки буде різдвяний паркан, оздоблений орнаментом із символікою ромбів від майстрині Дар’ї Альошкіної, яка розробляла цей орнамент. Щодо ілюмінації, то частково вона буде новою, а частина вогників залишиться з минулого року. Крім того, з елементів, яких не було в минулі роки, буде 3D-мапінг, присвячений Михайлу Дзиндрі з нагоди святкування його століття.

Цьогоріч у Львові розробили нову концепцію оформлення міста до зимових свят із використанням різдвяного павука та окремих його елементів, також відмовилися від традиційних турнікетів довкола ялинки.

Установили ялинку 13 грудня, а офіційне відкриття заплановане на 17 грудня. 

Різдвяна шопка

Авторську інтерактивну різдвяну шопку під міської радою, що на пл. Ринок, відкриють 24 грудня. До події залучать гурт «Курбаси». Крім того, до кінця року львів’янам також запрезентують кілька вуличних вистав від міських театрів.

Шопка складається з 11 елементів, виготовлених та вирізьблених з тополі, сосни та смереки. Вона стоїть тут з 2015 року. Нещодавно до неї додали й хатинку. Її майстер зробив із сосни, а зверху накрив соломою.

Різдвяна шопка минулого року у Львові 

Різдвяний ярмарок

Із 17 грудня і по 20 січня у Львові працюватиме різдвяний ярмарок. Дерев’яні будиночки розмістили традиційно на проспекті Свободи і на площі Ринок. У місті працюватиме 140 будиночків із вуличною їжею і сувенірами, 5-6 будиночків виділять для торгівлі львівським підприємцям.

Також невеликі локальні ярмарки будуть на у сквері на вул. Валовій, на вул. Курбаса, а також у Сихівському районі біля Центру Довженка. 

Дідух на площі Яворницького

6 січня різдвяного дідуха урочисто винесуть на площу Яворницького, до цього залучать різні колективи. Дідух – це культ роду. Цей сніп був містилищем, де зимує дух предка. Основна функція дідуха – пошанування померлих пращурів і забезпечення багатого врожаю.

Дідухом міг бути перший чи останній сніп, або ж – найгарніший. Дідух ще мав назви Коляда, Корочун, Колядник. Це був сніп або плетені пучечки, обв’язані стрічками.

У Карпатах дідух могли класти під стіл, а на Закарпатті під сніп ховалася дитина, котра мукала, щоб у новому році добре велася худоба.

Дідух на площі Яворницького у 2017 році / Афіша Львів

Різдвяний пляц

19 грудня за міським Арсеналом у Львові відкриють пляц із різдвяною атмосферою, ялинкою та смаколиками на будь-який смак. Локація працюватиме до 19 січня, щодня з 12:00 до 22:00. Вхід вільний

Додамо, що на новорічно-різдвяні святкування з міського бюджету виділили майже один мільйон гривень.

Різдвяний пляц за Арсеналом у Львові минулого року / 032.ua

Нагадаємо, що у цьому році розробили нову концепцію оформлення Львова до зимових свят із використанням традиційної прикраси – різдвяного «павука» та окремих його елементів – ромбів.

Також у Львові стартував конкурс на найкраще оформлення вітрин, брам, вікон та балконів до новорічних та різдвяних свят. Управління культури міста рекомендує використовувати цей орнамент для участі у цьогорічному конкурсі на найкраще різдвяно-новорічне оформлення вітрин, брам, вікон та балконів Львівської МТГ.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!