Гінекологію на Русових хочуть приєднати до відділення на вулиці Раппапорта. Лікарі проти

2138 0
Лікарі гінекології на Русових зазначають, що гінекологію хочуть зачиняти, оскільки відділення в аварійному стані.
Фото: з відкритих джерел

Фото: з відкритих джерел

Гінекологічне відділення ВП «3-я МКЛ м.Львова», що на вулиці Русових, 4, хочуть реорганізувати, а колектив перевести до відділення на вулиці Раппапорта, 8 і частково – Раппапорта, 6. Офіційна причина – аварійний стан приміщення, проте в комісії охорони здоров'я та соціального захисту ЛМР вважають, що відділення у доброму стані. Про це стало відомо зі звернення лікарів гінекологічного відділення до депутатів Львівської міськради.

Джерело: депутат Львівської міськради, секретар комісії охорони здоров'я та соціального захисту ЛМР Євген Кузик 

«7 жовтня 2022 року керівником КНП «Львівське ТМО 3» призначили Кобецьку Лесю Михайлівну. Після призначення у нашому відділенні розпочались, на наш погляд, необґрунтовані, недоцільні та руйнуючі зміни. Корпус нашого відділення керівниця оголосила як таким, що перебуває у аварійному стані. Нам повідомили, що його зачинятимуть, а колектив переведуть за адресою вул. Раппапорта, 8 та частково – Раппапорта, 6. При цьому жодних документів, що підтверджують аварійність приміщення нашого відділення, не надали. Також не надали документів, які б підтверджували, що у бюджет нашої установи на 2022 рік заклали проведення експертизи приміщення. Крім того, відсутня інформація, хто і коли проводив таку експертизу», – йдеться у зверненні лікарів гінекології на Русових.

У зверненні також зазначають, що гінекологічне відділення у складі 3-ої міської клінічної лікарні від 1995 року, там працює 22 лікарі, 32 медсестри, 26 молодших медсестер, 1 медичний реєстратор і 9 працівників операційного блоку.

Читайте також: У Львові планують створити регіональний клінічний центр медицини дитинства, об'єднавши дві дитячі лікарні

Як зазначив у коментарі Tvoemisto.tv депутат ЛМР Євген Кузик, приміщення відділення не в аварійному стані.

«Учора я бачив операційну і палати – вони в ідеальному стані. Завтра поїдемо туди і подивимося ще раз. Наразі керівниця третього ТМО Леся Кобецька усно призупинила дію наказу про переміщення лікарів під час засідання комісії з питань охорони здоров’я Львівської міської ради», – каже він.

Якби наказ почав діяти, каже Євген Кузик, працівників перемістили б на Раппапорта, 8, що зі слів керівниці третього ТМО, було б тимчасово, а за той час ремонтували б дах.

«Я не вірю, що їм так швидко і нагально треба робити капітальний ремонт, адже ще навіть не виділили коштів, а лікарів уже переміщають», – додає Кузик.

Зазначимо, що Tvoemisto.tv пробувало зв’язатися з керівницею третього територіального медичного об’єднання Львова Лесею Кобецькою, проте вона не відповідає.

Читайте також: Майже 30 лікарень на Львівщині ввійдуть до спроможної мережі медзакладів. Що це означає

Нагадаємо, що 20 вересня сесія Львівської обласної ради підтримала реорганізацію ендокринологічного центру у Львові та його приєднання до обласного діагностичного центру. За таке рішення проголосували 43 депутатів, однак пацієнти центру проти. У ендокринологічну центрі вважають, що це через «привабливу земельну ділянку». Напередодні сесійного дня волонтери та медики зустрічалися з керівництвом облради та просили зняти з порядку денного це питання, аби доопрацювати усі деталі реорганізації лікарні. Проте навіть попри гостру дискусію в сесійній залі питання ухвалили.

Софія Шавранська

Ольга Коваль

____________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!