Політична реклама

Гіпертоніки Львівщини зможуть купувати ліки за нижчою ціною

1569 0
Кабмін прийняв постанову «Про реалізацію пілотного проекту щодо запровадження державного регулювання цін на лікарські засоби для лікування осіб з гіпертонічною хворобою». Відповідно до цієї постанови, на Львівщині проект втілюватимуть в життя починаючи з жовтня.

Цей проект впроваджуватиметься в дію шляхом встановлення граничного рівня оптово-відпускних цін на названі лікарські засоби з використанням механізму визначення порівняльних (референтних) цін та відпрацювання механізму часткового відшкодування їх вартості за рахунок коштів державного та місцевого бюджетів.

Відшкодування буде проводитись вже з 1 жовтня, наразі уряд відпрацьовує механізми відшкодування.

До проекту залучатимуть не лише державні аптеки, але й приватні мережі аптек. Таким чином пацієнт зможе придбати ліки не за повну вартість, а за референтну ціну, решту аптекам повертатиме держава.

В управлінні охорони здоров’я переконують, що зловживань з боку лікарів не буде, адже в рецептах не буде вказано назви препарату, а лише назва діючої речовини. Відповідно в аптеці пацієнту на вибір пропонуватимуть ліки із діючою речовиною, яка вказана в рецепті. Пацієнт самостійно обиратиме собі препарат згідно з ціною, яка його влаштовуватиме.

Нагадаємо, що ще в липні МОЗ обіцяв гіпертонікам безкоштовні ліки.

Джерело: Гал Інфо


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!