Політична реклама

Гіпертоніки отримуватимуть доступні ліки лише за рецептом

1452 1
Щоб мати можливість купувати ліки від гіпертонії за доступними цінами, хворим українцям доведеться щомісяця отримувати на них рецепт. Про це йдеться в затвердженій Міністерством охорони здоров´я постанові Кабміну про відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою.

Як пише Львівський портал видання Коментарів, згідно з документом, продаж ліків для лікування гіпертонії буде здійснюватися за референтною ціною аптеками, перелік яких будуть визначати управління охорони здоров´я при місцевих адміністраціях. 

Пільгові ліки продаватимуть на підставі рецептів, виписаних закладами охорони здоров´я. Термін дії таких рецептів становитиме один місяць з моменту видачі.

Водночас аптека щомісяця до 5 числа зобов´язана скласти реєстр відпущених ліків, в якому окрім іншого буде зазначена сума, що підлягає відшкодуванню. До 10 числа місяця, наступного за звітним, реєстр має бути спрямований у місцеві управління охорони здоров´я, які відшкодовують підприємству зазначену в реєстрі суму протягом 30 днів з дня отримання реєстру.

Нагадаємо, що 1 жовтня почала діяти постанова Кабміну «Про затвердження Порядку часткового відшкодування вартості лікарських засобів для лікування осіб з гіпертонічною хворобою».

 


Читайте також:
3 Квітня, 2013 15:18
Валентин Халецький Сайт youtube.com/user/detaelislviv Медицина майбутнього - сьогодні! +38 (097) 474 29 80.
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!