Гірники знову перекрили трасу Львів – Рава-Руська. Фото

2511 0
Сьогодні вранці, 14 січня, шахтарі знову блокують трасу Львів – Рава-Руська поблизу села Сопошин, вимагаючи погасити заборгованість по зарплатах.
Фото: nv.ua

Фото: nv.ua

Про початок нинішньої акції протесту інформує спільнота «Варта1». «Траса перекрита, страйкують. Раз в 15 хвилин пропускають по кілька машин, утворилась величезна тягучка», – йдеться у повідомленні. У коментарях активісти уточнюють, що громадський транспорт шахтарі пропускають відразу.

Голова Незалежної профспілки гірників України Михайло Волинець на своїй facebook-сторінці повідомив про те, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження за фактом перекриття шахтарями траси. «У районі села Сопошин шахтарі поставили намет і перекрили дорогу Львів – Рава-Руська. У НПГУ розцінюються ці дії як спробу тиснути на профспілку та її лідерів. За фактом перекриття дороги порушено кримінальну справу», – написав Михайло Волинець.

Нагадаємо, 12 січня, з 10:00 ранку гірники ДП «Львіввугілля» розпочали безстрокове перекриття шляху, що веде зі Львова до митного переходу Рава-Руська в селі Смерек. У такий спосіб вони хочуть привернути увагу до своїх проблем не лише в Україні, а й у Європі. 

Опублікувала Юлія Сабадишина


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!