На правах реклами

Гірські райони Львівщини отримають нові пожежні машни

1146 0
Підвищення рівня безпеки в карпатському регіоні шляхом зміцнення спроможності регіональних служб пожежної охорони та надзвичайних ситуацій – про це йшлося під час конференції, на якій презентували проект “Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні”.
ілюстративне фото

ілюстративне фото

Захід відбувся сьогодні, 1 грудня, в с. Плав`є Сколівського району, повідомляє прес-служба ЛОР.

Проект "Спільний захист людей та навколишнього середовища шляхом створення українсько-польської системи попередження та реагування на катастрофи в Карпатському Єврорегіоні" реалізується за фінансової підтримки Європейського союзу в рамках Програми транскордонного співробітництва Польща – Білорусь – Україна 2014-2020.

Як розповіла виконавчий директор Асоціації «Єврорегіон Карпати-Україна» Галина Литвин, реалізація цього проекту відбуватиметься впродовж двох років. «Основна мета проекту – покращення стану безпеки в Карпатах та забезпечення матеріально-технічної бази управлінь державної служби надзвичайних ситуацій Львівської, Закарпатської та Івано-Франківської областей. Ми дуже раді, що нашу ідею підтримали у Європейському Союзі. Робота та реакція відповідних служб на надзвичайні ситуації та катастрофи в Карпатах має бути приведена до європейських стандартів», - зазначила Галина Литвин. 

В свою чергу голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин наголосив: «Отож, проект стартував. Ми розраховуємо, що його результатом буде не лише інфраструктура для служб надзвичайних ситуацій, придбана за кошти Європейського Союзу,а й отримання та обмін безцінним досвідом між нашими «надзвичайниками» та польськими. Мені дуже приємно, що це один із проектів, який веде українська сторона і для цього залучена значна фінансова підтримка ззовні. Бажаю усім успіху».

«Завдяки цьому проекту ми зможемо отримати сучасну техніку, пройти тренінги, підвищити свій рівень професійних навичок, і найголовніше – це дасть можливість підвищити безпеку наших громадян та запобігати катастрофам в карпатському регіоні. Це також дуже хороша можливість обмінюватися досвідом», - зауважив заступник голови Державної служби України з надзвичайних ситуацій Руслан Білошицький. 

Натомість в.о. начальника головного управління ДСНС України у Львівській області  Іван Дідух зауважив: «Карпатський регіон має свою специфіку – це і рельєф, техногенні і пожежні навантаження. Українські Карпати тепер є дуже привабливим, значно зріс туристичний наплив, відтак ми повинні модернізувати свої технічні засоби для надання необхідної допомоги в разі виникнення надзвичайної ситуації. Цей проект є цінним також, бо допоможе нам скоординувати дії між службами надзвичайних ситуації Львівщини, Івано-Франківщини та Закарпаття Це однозначно підвищить рівень професійних знань наших рятувальників, особливо у гірській місцевості».

За його словами, для Львівщини в межах цього проекту передбачено близько 700 тисяч гривень і планується закупівля 8 спеціалізованих пожежно-рятувальних машин. «Це дасть змогу значно модернізувати наші підрозділи», - повідомив він.

Довідково:

Проект спільно реалізують:

  • Асоціація органів місцевого самоврядування “Єврорегіон Карпати – Україна” (головний партнер) (UA)
  • Головне управління ДСНС України у Львівській області(UA)
  • Управління ДСНС України в Івано-Франківській області(UA)
  • Управління ДСНС України у Закарпатській області(UA)
  • Воєводська комендатура Державної пожежної служби в Ряшеві (PL) 

Бюджет проекту становить 1 842 438,00, в т.ч. грант ЄС 1 658 174,20 євро. 

Мета проекту: підвищення рівня безпеки в карпатському регіоні шляхом зміцнення спроможності регіональних служб пожежної охорони та надзвичайних ситуацій, скорочення часу реагування на катастрофи в гірській місцевості. Проект є єдиним у тематичній цілі "Безпека", що пропонує спільне вирішення проблем реагування на надзвичайні ситуації одразу у 4 карпатських регіонах. Області, поєднані спільною екосистемою Карпат, потребують створення спільної системи попередження та реагування на катастрофи, що враховує специфіку гірських територій, частоту виникнення стихійних лих, значну кількість деревʼяної архітектури тощо.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!