Глава УГКЦ Блаженніший Святослав побажав українцям Божого благословення і оптимізму

2425 0
У привітанні він зазначив, що хоч рік був складним, все ж сповнений особливими благословеннями і відкриттями.
Risu.org.ua

Risu.org.ua

Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав подякував за 2020 і привітав українців з Новим 2021 роком. Він зазначив, що хоч рік був сповнений особливими труднощами і викликами, але й особливими благословеннями, відкриттями і радістю. Про це інформує департамент інформації УГКЦ.

Читайте також: Як повернутись у Різдво дитинства, або пампушки моєї бабці Марії

«Цього року ми багато чого вперше досвідчили і навчилися. Ми збагнули, що людське життя є безцінне, а здоров'я людини не можна оцінити жодними грішми, економічними вигодами чи політичною доцільністю», – сказав він.

Блаженніший Святослав каже, що рік показав нам силу, радість і перемогу людської солідарності, важливість звичайної людяності в нашому житті.

«Ми зрозуміли, що байдужість вбиває, а любов до ближнього підтримує, дає нову надію, рятує життя. Цього року ми пізнали сім'ю як домашню Церкву, де з нами в нашій домівці перебуває сам Господь Творець і Спаситель, який сказав: де двоє або троє зберуться в Моє ім'я, там Я є посеред них. Наші родини стали нашою домашньою Церквою», – каже він.

Читайте також: Папа Римський Франциск оголосив 2021 Роком родини

Глава Церкви також говорив про те, що віряни переоцінили за цей рік, зокрема відзначив і геройство медиків. Предстоятель побажав усім і кожному Божого благословення, оптимізму, сили радості, аби можна було разом йти вперед.



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!