Глава УГКЦ готовий надати церкви під шпиталі, щоб рятувати людські життя від коронавірусу

16719 0
Він також закликав владу не використовувати ситуацію з пандемією у своїх інтересах.
Фото: Credo

Фото: Credo

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав готовий надати церкви та монастирі під шпиталі, щоб рятувати людські життя від коронавірусу, якщо цього вимагатимуть обставини.

Про це він заявив під час недільної проповіді у Патріаршому соборі, звертаючись до медиків, які зараз протистоять страшній хворобі, повідомляє кореспондент Твого міста

Насамперед, Блаженніший Святослав подякував тим, хто нині не прийшов на богослужіння і таким чином дбають про своє здоров’я та ближніх. Він наголосив, що незважаючи на те, шо собор порожній він відчуває єднання з сотнями, тисячами тих, хто молиться разом з ним.

Зокрема, говорячи про пандемію грипу, він закликав людей прийняти ці обставини і пережити їх по християнськи.

А це, за його словами, означає допомогти людям старшого віку не виходити з дому.

«Коли ви йдете купувати собі ліки, продукти, поцікавтеся може ваш сусід – самотній, і в нього немає нікого крім вас. Купуючи хліб, ви рятуєте йому життя», – сказав він.

Глава УГКЦ також закликав людей, в обставинах, коли не їздить громадський транспорт, допомогти медикам добратися до роботи. 

«Допоможіть усім тим, хто сьогодні забезпечує життєдіяльність нашого суспільства – мати змогу виконати свій професійний обов’язок», – сказав він.

Блаженніший Святослав особливо звернувся до влади. «У цей тяжкий час, коли ви повинні приймати не популярні рішення, створювати кризові штаби, швидко реагувати на виклики, знайте – Церква є разом з вами», – сказав він.

Читайте також: Хрестини вдома і відкладена сповідь. 15 нововведень УГКЦ через карантин

Разом з тим, він закликав оголосити політичний карантин в Україні. Зокрема, не приймати у цей час тих рішень, які потребують всенародного обговорення, загальнонаціональної дискусії.

«А ще більше – не піддавайтеся спокусі при помочі карантинних заходів здійснювати переслідування ваших політичних опонентів», – наголосив Блаженніший.

Звертаючись до лікарів, Блаженніший Святослав сказав, що його вразила фотографія медика, у якого були рани на обличчі від постійного носіння засобів захисту. 

«Ви є ті,  хто віддаєте сьогодні своє здоров'я і життя. Щоб врятувати потребуючих. Ваша Церква є разом з вами», – сказав він.

Глава УГКЦ наголосив, що Церква зробить усе, щоб не дай Бог, не настала та хвилина, коли лікарям доведеться вирішувати котра людина буде жити, а котра вмирати, через те, що не буде місця, щоб врятувати кожного, хто потребує.

За словами Блаженнішого, як в час Майдану, всі церкви, монастирі  УГКЦ відкрилися і перетворилися на підпільні шпиталі, так буде і зараз

«Як буде потрібно весь церковний, духовний простір стане такими шпиталями, де ми будемо разом з вами рятувати людські життя», – сказав він.

Читайте також: «Я ніби пів життя прожила». Як це працювати в аптеці під час карантину

Він додав, що лікарі мусять навчити священників це робити. «Ми вміємо швидко і добре вчитися, щоб разом з Вами врятувати життя людини, яка помирає», – наголосив він.  

Глава УГКЦ також звернувся до людей, які займаються бізнесом і переживають, що світова економіка падає, а гроші знецінюються. Він закликав їх вкласти у найкращу інвестицію – в порятунок і захист людського життя. 

«Свої відсотки ви точно отримаєте. Відсотки, які не дасть жоден банк і жодна акція. Відсотки, які дадуть Вам надію на життя вічне і залишаться з вами навіть після смерті», – сказав він.  

 

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!