Глава УГКЦ відкрив храм у Брюховичах. Відео

3429 0
На освячення храму прибули владики з різних континентів світу.
Фото: lviv1256.com

Фото: lviv1256.com

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав Шевчук відкрив храм у Брюховичах. Про це повідомляє департамент інформації УГКЦ.

«Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав освятив у неділю, 2 грудня 2018 року, храм Собору Пресвятої Богородиці монастиря отців Василіан у Брюховичах»,–- йдеться у повідомленні.

На освячення храму прибули владики з різних континентів світу. Блаженніший Святослав Шевчук подарував отцю Пантелеймону Трофімову, настоятелю храму та ректору Василіанського інституту філософсько-богословських студій імені Йосифа Велямина Рутського, копію Крилоської Богородиці, яку Блаженніший отримав під час останньої прощі в Крилосі. Перед врученням ікони отцю-ректору дали патріаршу грамоту.

Крім того, Глава УГКЦ подякував усім, хто долучився до будівництва храму і пожертвував на його зведення. Новозбудований храм розташований на території Василіанського інституту філософсько-богословських студій імені Йосифа Велямина Рутського.

Додамо, що храм почали будувати навесні 2013 року. Він одночасно і монастирський, і семінарний. Наразі не передбачається, що він буде парафіяльним, утім, за словами отця Пантелеймона Трофімова, щотижня до церкви на богослужіння приходять понад 300 прихожан.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!