Глава УГКЦ закликає сьогодні помолитися за загиблих у війні Росії проти України

1483 0
За даними ООН, в Україні через війну загинули щонайменше 564 цивільних, 982 отримали поранення.
Фото: Блаженніший Святослав

Фото: Блаженніший Святослав

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав закликав священнослужителів і вірних Церкви в суботу, 12 березня, помолитися за полеглих захисників України, а також всіх невинно вбитих у війні росії проти України, зокрема тих, кого поховано у братських могилах без християнської молитви і похорону.

Читайте також: У Львові організувалися пів сотні добровольчих об’єднань для захисту міста

«Ми бачили масові вбивства в оточеному Маріуполі. Це місто, яке було засноване грецькою громадою як місто Марії, перетворилося тепер на кладовище для десятків, тисяч людей. Ми бачили кадри бомбардування пологового будинку, а також масових поховань, братських могил, у які складають сотні бездиханних тіл. Ми сьогодні на весь світ кажемо: "Ні" масовим вбивствам в Україні!» – сказав Предстоятель у зверненні.

Глава УГКЦ зазначив, що з часів нацизму і сталінських репресій Україна ще не бачила таких масових поховань і братських могил людей без пошани, без християнської молитви.

Саме тому Блаженніший Святослав звертається до світової української громади, усіх єпископів і священників УГКЦ із закликом донести правду про геноцид українського народу до світової громадськості і молитися за упокій душ невинно вбитих.

«В усіх наших церквах я закликаю відслужити заупокійні богослужіння за тих, кого поховано в братських могилах без християнської молитви і похорону», – сказав Глава УГКЦ.

Читайте також: Молитви за українських воїнів та Україну. Три тексти за мир

Додамо, що за даними ООН, в Україні через війну загинули щонайменше 564 цивільних, 982 отримали поранення.

Зазначимо, що на суботу, 12 березня, за юліанським календарем припадає перша субота Великого посту, за григоріанським – друга.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!