Христос Воскрес! Глави Церков привітали українців зі святом Христового Воскресіння

1074 0
Свято Воскресіння Господнього нехай буде вірою, яка дасть сил іти вперед, а переможець Христос дихає на нас своїм подихом воскреслого, щоби окриляти, надихати, підсилювати нашу борню.
Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Фото: Твоє місто/Іван Станіславський

Предстоятель Православної Церкви України Митрополит Епіфаній сказав сьогодні, 24 квітня, що свято Воскресіння Господнього є вірою, яка дає невичерпні сили іти вперед. 

«Дорогі брати і сестри, Христос Восерс! Щиро вітаю всіх вас з Великоднем, Пасхою Господньою. Свято Воскресіння Господнього – це нагода для вияву щирої вдячності, палкої віри та великої надії. Вдяності Богу, нашим захисникам та всім, хто наближає нашу перемогу над ворогом. Віра, яка дає невичерпні сили іти вперед. Надії на те, що після страждань та голгофи настає воскресіння та відновлення». 

У цей святковий день митрополит Епіфаній зичить кожному з нас мужності, стійкості і сили духу, жертовної любові до ближнього. «Нехай ваші серця будуть сповнені твердої впевненості в перемозі добра і правди, перемозі України. Воістину Христос Воскрес». 

Читайте також: Патрулювання під час Богослужінь і традиційні святкування. Як у Львові відзначатимуть Великдень

Глава УГКЦ Блаженніший Святослав привітав усіх зі святом Великодня і нагадав, що коли воскреслий Христос вперше пройшов крізь замкнені двері до своїх учнів, він дихнув на них і сказав «мир вам».

«Христос Воскрес! У цей радісний, світлий, святий день вітаю усіх вас із цим найбільшим християнським святом. Сьогодні ми урочисто зустрічаємо нашого воскреслого Спасителя, який пройшов крізь страждання, муки і смерть, крізь запечатаний гріб. Сьогодні Він проходить крізь зачинені наші двері, двері нашого страху, нашої непевності, двері нашого болю і страждання. Сьогодні він проходить крізь трагедію страждання і усю небезпеку воєнного лихоліття»

Читайте також: У Львові визначили правила святкування Великодня в умовах воєнного стану

Коли воскреслий Христос вперше пройшов крізь замкнені двері до своїх учнів, він дихнув на них і сказав «мир вам», каже Блаженніший Святослав. Ми сьогодні, зустрічаючи нашого Спасителя, радіємо разом з ним, бо знаємо, що людина вміє починати війни, але не вміє їх закінчувати. Сьогодні саме переможець Христос дихає на нас своїм подихом воскреслого, щоби окриляти, надихати, підсилювати нашу борню. Щоби у Його воскресінні Україна отримала власну перемогу над тим, злом, смертю і ворогом, який хоче забрати у нас життя. Але йому не вдасться, бо ми співаємо «Христос Воскрес із мертвих, смертю смертю подолав, і тим, що в гробах життя дарував!». 

«Зичу усім вам, тим, які є далеко і близько від рідного дому, тим, які сьогодні захищають Україну на передовій, усім вам зичу сили воскреслого і того світла, яке сьогодні виходить з порожнього гробу!». 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!