«Дякуємо тобі за кожну ноту». Спогади про музиканта Міська Барбару

2381 0
Місько Барбара був кумиром багатьох, безтурботним і справжнім.

Сьогодні, 11 жовтня, Львів сколихнула звістка про раптову смерть відомого музиканта Міська Барбару. 14 листопада йому мало б виповнитися 50 років. 

 

Люди, які знали його, діляться лише хорошими спогодами про нього й кажуть, що Місько Барбара був найважливішим чоловічим голосом у їх житті та був глибокий як справжній український актор. 

Зокрема, підприємець Роман Зафійовський у коментарі Tvoemisto.tv каже, що це велика втрата для всіх нас. 

«Із Міськом Барбарою ми були добрі знайомі. Коли ще він жив у Львові, ще «Мертвого півня» не було, то вже колегували, були непоганими друзями. До речі, досить часто зустрічалися, адже тоді не було мобільних телефонів. Могли разом ходити на забави, ходили в гай смажити ковбаски, могли випити вина…»,  каже він. 

Роман Зафійовський каже, що це був мега непересічний чоловік.  Ще до кінця не вдалося зрозуміти, що сталося. 

«Недавно лише почув про важку втрату. Без сумніву, він був великою людиною не лише для Львова, а й вічного простору. Мені все згадується пісня «Шахтарочка», в якій він переспівав дружину Януковича. Це було дуже шикарно і сміливо. Я дотепер це згадую»,  додає. 

 

Екс-голова Українського інституту національної пам'яті Володимир В'ятрович пише, що Місько Барбара є одним із батьків-засновників українського року. «Водночас безтурботний як справжній рок-н-рольщик і глибокий як справжній український актор. Нам тебе бракуватиме», - написав він.

«Вчора раненько мій рандомний плейлист на ютьюбі раптом першим видав "Ми вмремо не в Парижі"... І ввечері я про це поговорила з Юрій Чопик, щоб нині розірвати серце новиною, що Місько Барбара більше не тут... Лети, Невагомий!»,  написала Тетяна Пилипець.

Автор медіа-проєкту Ukraїner Богдан Логвиненко пише що музикант помер дуже несподівано. «Він був не просто частиною мого життя, цей чоловік довго був для мене найважливішим чоловічим голосом. Я завжди радів, коли він несподівано дзвонив, деколи радісно співав у телефон, деколи просив якось підтримати. З цим неможливо змиритись, Міську», – пише він. 
 

«Коли відходить частинка покоління, що давало прості на слух тексти, але складні на думання, коли відходить частинка скептичного питання, на яке конче тре мати відповідь, тоді відходить частинка такого тебе. Але дякую, що таке було», пише заступник проректора з навчання УКУ Дмитро Шеренговський.
«Пройди усе, взнай, що твоє
І мусиш ти уперто йти.
Коли дійдеш, тоді дійдеш
До того, що ти так хотів.»

«Якесь таке враження, наче моя молодість розсипається на пил. Прокидатися травневого ранку, плентатися трамваєм до міста, йти в дворик ратуші, де всі свої і все знайоме, Місько Барбара вже там, сонний, молодий, красивий, що можна вмерти. Стрибати, підспівувати, зірвати горло, закохатися, розлюбити, сміятися, плакати, – все можна було тоді. На ньому зав'язане було ото чуття себе молодої і всесильної. Неправильно все це. Так не має бути. Хай тебе там люблять так, як ми тебе любили тут, кумире моєї молодості»– пише на своїй сторінці у Фейсбук перекладачка і викладачка Марта Госовська.

 

«Пішов з життя Місько Барбара, вокаліст гурту Мертвий півень. Для мене це невимовна втрата. Не знаю, чи наважилась би я писати власні пісні, якби не Прокидання з Мертвим півнем. Якщо ви не знаєте хто це і ніколи не чули їх пісень - зробіть це просто зараз»,  пише співачка Христина Соловій. 

«Минулої середи бачились з Міськом, він вигулював Харковом, здається, Княжицького. Ми, усміхнені, привіталися з відстані, зробили один одному ручками. Тоді я не знав, що я з Міськом так попрощався. Легко, світло і невимушено. Як вся його творчість, як його неповторна манера — і в житті, і на сцені»,  пише Костянтин Васюков. 
 

 

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!