Тепер про повітряну тривогу у Львові повідомлятиме лише один телеграм-канал

4529 0
Усі сповіщення будуть лише і виключно у телеграм-каналі Оповіщення ЦЗ.
ілюстративне фото: gorod.lv

ілюстративне фото: gorod.lv

Через багато інформаційних ресурсів, які вчора дезінформували населення про початок та завершення повітряної тривоги, керівництво Львівської обласної військової адміністрації прийняло рішення обмежити повідомлення про повітряну тривогу на підставі воєнного стану в країні. Відтепер усі сповіщення будуть лише і виключно у телеграм-каналі Оповіщення ЦЗ.

«Львівська обласна військова адміністрація створила телеграм-канал сповіщень. Він буде одним джерелом, що даватиме правильну та достовірну інформацію», – каже голова Львівської ОВА Максим Козицький під час стріму Tvoemisto.tv на брифінгу сьогодні, 3 березня.

Додаток «Тривога!» наразі лише вдосконалюється і не завжди працює коректно, тому рекомендують використовувати його як додатковий, а не головний канал отримання інформації про повітряні тривоги.

«Звертаємося до голів громад, блогерів, адміністраторів сторінок і спільнот у соціальних мережах – перестаньте самовільно писати про початок чи завершення повітряних тривог. Ваші необережні і необдумані дії наражають мирне населення Львова та області на смертельну небезпеку. Поширювати інформацію дозволено лише з каналу «Оповіщення ЦЗ», що належить департаменту цивільного захисту ЛОВА», – додають у пресслужбі.

Читайте також: Як не втратити зв'язок у випадку надзвичайної ситуації

Нагадуємо, що після сигналу тривоги необхідно увімкнути телевізор чи радіо та діяти відповідно до інструкцій. У будь-якому випадку сигнал «Повітряна тривога» означає, що маємо виконати такі дії: якщо ви вдома, вимкніть світло та газ, візьміть документи, необхідні ліки, трохи харчів та води і перейдіть у найближче укриття. Повідомте також сусідів та осіб з інвалідністю. Допоможіть їм перейти в укриття. Залишайтеся в укритті до наступного сигналу сирени, яка означає відбій повітряної тривоги. Не виходьте, доки не буде команда «Відбій повітряної тривоги».

Ольга Коваль

Відео Дар'ї Кучер



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!