Мода на своє. Які легендарні українські пісні звучали на «Голосі країни»

2005 0
Серед виконаних 20 пісень лише одна прозвучала іноземною мовою.

Вчора, 20 листопада, відбувся фінал проєкту «Голос країни». Прямий ефір довелося знімати у незвичному для всіх форматі – не в павільйоні, а у київському метрополітені на станції «Майдан Незалежності». Фінал розпочали традиційно  – із спільної пісні, проте цьогоріч тренери шоу урочисто виконали Гімн України.

Підтримку українцям у відеозверненні висловили колеги-судді проєкту із США, Австралії, Перу, Шрі-Ланки, усієї Європи. Вони побажали перемоги у війні проти російського агресора.

Відкрити фінал випала честь кримськотатарській вокалістці Аліє Хаджабадіновій. Вона виконала легендарну пісню Квітки Цісик «Я піду в далекі гори». Наступним на сцену вийшов захисник із добровольчого батальйону Давид Маскіс. Він виконав пісню «Чути гімн», присвячену Бучі, Ірпеню та іншим містам, що постраждали від російської агресії. А музикант оркестру Міністерства оборони України виконав популярний сингл «Інша любов». Знамениті «Соколята» В’ячеслава Хорсенка прозвучали у виконанні Сергія Соловйова. «Пісня про пісню» відомого композитора та поета Тараса Петриненка зазвучала на станції у виконанні іподиякона з Волині Василя Палюха.

Також на сцені голосу прозвучали й інші пісні на поезії відомих українських письменників – «Любіть Україну» на вірші Сюсюри та пісня «Птах» на вірші Сергія Жадана.

Переможницею суперфіналу стала Марія Квітка із піснею на вірш Тараса Шевченка «Реве та стогне»

Під час фіналу також виступила захистиця «Азовсталі» «Пташка» Катерина Поліщук. Вона виконала колискову «Спи, маленький козаче». Саме цю пісню вона співала військовим в укриттях «Азовсталі» під час важких боїв.

Чуттєвим виступом здивував глядачів хор GolDem kids – маленькі українці з колишніх окупованих територій. Вони заспівали хіт MONATIK під назвою «From U to Z», присвячений війні. Також на сцені «Голос країни» виступив  SHUMEI, який під час війни набув популярності завдяки проникливому каверу на пісню «Біля тополі». В кінці суперфіналу усі учасники та тренери шоу заспівали легендарну пісню Володимира Івасюка «Червона рута».

Варто зазначити, що серед 20 виконаних пісень лише одна була іноземною мовою, усі решта – українською. Гроші, вилучені з голосувань українців, організатори спрямують на допомогу ЗСУ.

Нагадаємо, що Tvoemisto.tv пропонує підбірку подій у Львові, які можна відвідати цього тижня. Переглянути рекомендації можна за посиланням.

Ірина Давосир

___________________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми  про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!