Голова ЛОДА закликав мешканців Львівщини провести Зелені свята вдома

4898 0
Епідситуація не дозволяє розслаблятися, каже посадовець.
Photo by Habib Dadkhah on Unsplash

Photo by Habib Dadkhah on Unsplash

Голова Львівської ОДА Максим Козицький заявив про суттєве погіршення епідеміологічної ситуації в регіоні, тому попросив мешканців області на Зелені свята, що попереду, залишитися вдома.

Читайте також: У Львові показник, який дозволить послабити карантин, перевищений удвічі

Він нагадав, що щодня кількість нових випадків коронавірусної наближається до сотні. Це стається через недотримання карантину та власне через втому від кількамісячної коронавірусної паузи.

«Проте ми не маємо права розслаблятись та забувати про пандемію. Попереду Зелені свята. Дні, які ми звикли проводити з родиною чи друзями. Я вкотре наполегливо прошу вас, усіх мешканців Львівщини, згадати про смертельну небезпеку, яка чатує на нас, наших рідних і близьких. Бережіть себе! І залишайтеся вдома», – звернувся посадовець.

Нагадаємо, що від завтра, 6 червня, у Львові посилять контроль за дотриманням карантину. Моніторингові групи у місті ретельніше перевірятимуть заклади і громадський транспорт на дотримання карантинних вимог.

Як уточнила заступниця міського голови Галина Слічна, контроль посилять за спецперевезеннями у громадському транспорті та за дотриманням карантинних заходів суб'єктами господарювання, які прописані у протоколах діяльності комісією ТЕБ і НС. Також перевірятимуть, чи запаковані належним чином продукти харчування, окрім овочів та фруктів.

Читайте також: «Усе залежатиме від кожного з нас». Як львів'янам вийти із карантину

За словами Галини Слічної, поки у Львові показник інцидентності буде перевищений, жодної мови про послаблення карантину йти не може.

Додамо, що карантин на Львівщині знову продовжили, щонайменше до 12 червня, але його обіцяють послабити, як тільки показник інцидентності становитиме менше 12. Наразі у Львові цей показник становить понад 32%.

 

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!