Голова Львівської спілки письменників прокоментував скандал із підтримкою «Слуг народу»

3337 0
Голова Львівської організації спілки письменників України каже, що не підтримує партію Зеленського», а лише окремих кандидатів на Львівщині.
Фото: Франкова криниця

Фото: Франкова криниця

Звернення письменників Львівщини за підписом голови Львівської обласної організації Національної спілки письменників України Ігоря Гургули про підтримку партії «Слуги народу» є підтримкою окремих кандидатів, які йдуть на місцеві вибори, але не самого Володимира Зеленського. Про це у коментарі Тvoemisto.tv зазначив Ігор Гургула.

Читайте також: Львівські письменники заявили про маніпуляцію із підтримкою «Слуги народу» на виборах

«Під своїм підписом мав на увазі не Зеленського, його політичну партію, а лише групу львівських добрих менеджерів і господарників – Максима Козицького, Тараса Кльофу, Олега Березу і Олега Паску. Вважаю, що кожен письменник, як індивідуальна особистість, має право публічно підтримувати того чи іншого кандидата. Я підтримав лише окремих осіб і не більше. Це моя персональна справа, моя позиція, про яку я чесно заявив. Але є група письменників, які вважають, що я, як голова спілки, усіх підставив», – каже Ігор Гургула.

За його словами, це прорахунки тих людей, які програли на минулих виборах голови спілки.

«У нашій спілці письменників 175 членів. Коли обирали голову спілки письменників, я набрав 58 голосів, а мій опонент Юлія Курташ-Карп лише 11. Але зараз, я так розумію, ці люди запланували реванш. Людина хоче бачити себе в кріслі голови Спілки письменників України», – каже Ігор Гургула.

Завтра о 12.00 годині у Спілці відбудуться збори, на порядку денному яких стоятиме питання усунення з посади голови Ігоря Гургули.

«Завтра мене хочуть розіп’яти ніби зрадника України і запроданця. Мені закидають, що я проти України. Це не так. Я був тричі на фронті на Донбасі, написав дві антипутінські книжки і вірша «Убий москаля», то хіба можу таким бути? Наскільки мені відомо, що це будуть не збори, а спроба зібрати правління, щоб мене усунути. Звісно, я прийду», – каже голова спілки.

Читайте також: У Львові перед приїздом Зеленського з'явилися борди «Я підтримую президента»

Нагадаємо, львівські письменники заявили про маніпуляцію із підтримкою «Слуги народу» на виборах, коли у мережі з'явилося фото (на сторінці кандидата на голову Львівської ОТГ від цієї політсили Тараса Кльофи), на якому кілька львівських письменників на чолі з головою Львівської обласної організації НСПУ Ігорем Гургулою і кілька осіб позують у «зеленому обрамленні» під характерною передвиборчою «вивіскою» «Зе! Місцеві. Слуга народу». Світлину зробили у приміщенні Львівської обласної письменницької організації та підписали: «Дякую за підтримку Національній спілці письменників України!»

Водночас Голова Національної спілки письменників України Михайло Сидоржевський обурливо відреагував на «звернення письменників Львівщини до співгромадян» щодо підтримки на виборах 25 жовтня кандидатів від політичної партії «Слуга народу», підписане головою Львівської обласної організації НСПУ Ігорем Гургулою. 

Ольга Шведа



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!