Голова парламенту Латвії з робочим візитом відвідав Львів

935 0
Це його перший візит в Україну на посаді спікера Саейми Латвійської Республіки.
Фото: Львівська ОВА

Фото: Львівська ОВА

У неділю, 15 січня, до Львова з робочим візитом приїхала делегація на чолі з головою Саейми Латвійської Республіки Едвардсом Смілтенсом. Про це повідомив голова Львівської ОВА Максим Козицький.

За його словами, під час зустрічі обговорили можливості для більшої співпраці Латвійської республіки та Львівщини. Зокрема, в інвестиційній сфері, агропромисловому секторі та галузі культури. Йшлося і про перспективи залучення інвестиційних коштів з Латвії у розбудову житлових об’єктів для ВПО, а також в реконструкцію та ремонт медзакладів.

Читайте також: Латвія та Естонія першими у світі офіційно визнали дії росії в Україні геноцидом

Як зазначив голова Саейми Латвійської Республіки, їхня країна готова допомогти Львову і долучитись до будь-яких обʼєктів, зокрема у будівництві житла для переселенців.

«У квітні ми відвідали Україну вперше. Тоді у багатьох людей в очах ми бачили страх за своє життя, за своє майбутнє. Ми ще ніколи не були настільки єдині у своєму прагненні відокремитись від усього російського. Та найбільше ми об’єднані мрією про велику Перемогу України. Ми щиро вболіваємо за вас, коли ви відвойовуєте назад свої території,  щиро співчуваємо, коли дізнаємося про чергові звірства з боку окупантів, як це було у Дніпрі напередодні. Сьогодні ми у Львові, щоб вивчити потреби області, адже знаємо, що тут багато внутрішніх переселенців. Зі свого боку ми готові долучатись до будь-яких проєктів. Це наш невеликий вклад за те, що робить Україна для цілого цивілізованого світу», – наголосив він.

Зазначимо, це перший візит в Україну Смілтенса на посаді спікера Саейми Латвійської Республіки.

Антоніна Костик

_______________________________________________________________________________________________

Щоб отримувати актуальні й гарячі новини Львова та України, підписуйтеся на наш Instagram та Viber.

Трансляції важливих подій наживо і щотижневі відеопрограми про актуальні львівські питання у «Темі тижня» та інтелектуальні розмови на загальноукраїнські теми у «Акцентах Твого міста» і публічні дискусії для спільного пошуку кращих рішень викликам громади міста – дивіться на нашому YouTube-каналі.

 


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!