Голова УГКЦ Святослав Шевчук запросив Папу Римського в Україну

2377 0
На думку Митрополита, не потрібно чекати ідеальних умов, і візит може відбутися навіть за нинішніх обставин.
Фото: reuters.com

Фото: reuters.com

Голова Української греко-католицької церкви митрополит Святослав Шевчук запросив Папу Римського Франциска відвідати Україну. На думку глави УГКЦ, візит допоможе країні досягти миру в часи загрози з боку Росії, повідомляє Суспільне з посиланням на Reuters.

Читайте також: Коли Папа Римський Франциск приїде в Україну і що для цього потрібно

Митрополит Святослав заявив, що не потрібно чекати ідеальних умов, і візит може відбутися навіть за нинішніх обставин.

«Ми кілька разів висловлювали бажання, аби Святіший Отець відвідав Україну. Ми його запрошували і часто повторювали запрошення», – каже Митрополит.

За його словами, такий візит став би дуже важливим жестом в очах всього людства.

Читайте також: «Прошу вас, нехай ніколи не буде війни». Папа Франциск помолився за мир в Україні

«В Україні існує консенсус не лише серед католиків, а й серед православних і навіть невіруючих, що Папа Франциск є найважливішим моральним авторитетом у світі сьогодні», – каже Святослав Шевчук.

«Люди кажуть, що якщо Папа приїде в Україну, війна закінчиться. Вони сприймають жест папського візиту як посланця миру», – йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, що попередній візит Папи Римського в Україну відбувся 20 років тому і тривав п’ять днів. 20 червня 2001 року Папа Іван-Павло II відвідав Львів та Київ.

Про те, яка процедура передує приїзду Папи до якоїсь держави та як організовується цей процес, читайте у матеріалі.. 

Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!