Голові ЛОДА Козицькому хотіли висловити недовіру через хаос із перспективним планом Львівщини

2071 0
Днями мешканці деяких громад перекривали дороги у знак протесту приєднання до Львова.
Фото: Максим Козицький

Фото: Максим Козицький

Депутат Львівської обласної ради, голова фракції «Свобода» Олег Панькевич під час позачергової сесії ЛОР 2 червня виступив з пропозицією висловити недовіру голові ЛОДА Максиму Козицькому через протести мешканців з приводу затвердженого урядом перспективного плану територій.

Читайте також: Кабмін затвердив Львівську ОТГ із Винниками та Брюховичами

«Моя пропозиція – висловити недовіду через хаос, бардак, порушення законодавства голові ЛОДА. І тоді президент мав би призначити нового голову. І тоді, можливо, Кабмін не буде порушувати... Має бути відповідальність», – наголосив Олег Панькевич.

За словами депутата, після затвердження перспективного плану територій будуть негативні наслідки, то ж він також запропонував визнати роботу ОДА у частині підготовки документу незадовільною.

У відповідь заступник голови ЛОДА Іван Собко зазначив, що згідно із законом, питання про недовіру розглядають виключно при звіті голови за виконання програми соцеконорозвитку, а не коли заманеться. 

За внесення питання про недовіру у порядок проголосували лише 10 депутатів.

Сам голова ЛОДА під час засідання зауважив, що в області відбулися 20 виїзних обговорень, 30 публічних консультацій щодо проблемних питань формування плану, два засідання міжвідомчої групи та 2 раунди консультацій у Мінрегіоні. На основі цих обговорень і був сформований план розвитку територій.

Читайте також: Кабмін створив Львівську ОТГ. Як це вплине на вибори та бюджет

Нагадаємо, що уряд затвердив перспективний план Львівщини, за яким регіон поділили на 19 районів та 73 ОТГ. До Львівської ОТГ ввійшли 11 громад, зокрема суперечливі Винники та Брюховичі, а Сокільникам дозволили створити власну громаду.

До Львівської ОТГ ввійшли Львівська, Брюховицька, Винниківська, Грибовицька, Грядівська, Дублянська, Зашківська, Лисиничівська, Малехівська, Рудненська та Рясне-Руська громади.

На Львівщині буде Бродівський, Буський, Городоцький, Дрогобицький, Жидачівський, Жовківський, Золочівський, Кам’янка-Буський, Мостиський, Перемишлянський, Пустомитівський, Радехівський, Самбірський, Сколівський, Сокальський, Старосамбірський, Стрийський, Турківський, Яворівський райони. Львів хотів приєднати 20 ближніх сіл та містечок, втім уряд дозволив Мурованому та Сокільникам створити власні громади.

Також нагадаємо, що 1 червня у знак протесту проти приєднання до Львова мешканці перекрили дороги у Малехові, Винниках, Дублянах, Грибовичах та Підрясному.

Христина Гоголь


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!