Головна лікарка дитячого психоневрологічного диспансеру звільняється

3214 0
За словами Ореслави Хомик, вона не поділяє позиції частини колективу щодо реорганізації закладу.
Фото: Орислава Хомик/Facebook

Фото: Орислава Хомик/Facebook

Головна лікарка КЗ ЛОР «Львіський обласний дитячий психоневрологічний диспансер» Ореслава Хомик заявила, що складає повноваження.

«Таке ініційоване мною рішення спричинене нерозумінням і розходженням моєї позиції з позицією частини колективу щодо реорганізації установи та реформи в системі охороні здоров’я.

З метою уникнення чвар в колективі та штучного нагнітання конфліктної ситуації, яка може негативно позначитися на наданні медичної допомоги нашим пацієнтам, я свідомо прийняла таке рішення», – пояснює Ореслава Хомик.

Читайте також: В Україні з'явиться єдиний реєстр донорів. Деталі

Вона додає, що «реформи завжди є болючими для працівників», проте вірить, що обстеження і лікування дітей з нервово-психічною патологією у багатопрофільній лікарні буде якісним, доступним та принесе користь пацієнтам.

Нагадаємо, Львівський обласний дитячий психоневрологічний диспансер планують реорганізувати, а його приміщення продати. Виручені кошти мають спрямувати на виготовлення проектно-кошторисної документації для будівництва у Львові дитячого центру трансплантації кісткового мозку.

Персонал диспансеру виступає проти реорганізації, проте, як пояснювала Tvoemisto.tv, директорка департаменту охорони здоров’я, у диспансері 40% пацієнтів не повинні лежати в стаціонарі, адже це діти з аутизмом, розладами мовлення або різними видами розумової відсталості. Окрім того, усі процедури і прийоми лікарів відбуваються вдень, відтак, з бюджету лише виділяються гроші на утримання приміщення в нічний період. За словами Ірини Микичак, диспансер продовжить працювати у складі Західноукраїнського дитячого медцентру.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!