Скільки відсотків українців вважають себе «одним народом» з росіянами та сироватка від правця для Львова. Головне

958 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або що могли проспати.
Фото: depositphotos

Фото: depositphotos

Кіоски з площі Галицької заберуть. Там з вересня відновлять роботи з реконструкції фонтану «Кульбаба». Попередня вартість робіт на площі, відповідно до тендеру, становитиме близько 6 млн грн.

Читайте також: Через спалах захворюваності на Covid-19 у Грузії повернуть частину обмежень

Церкву Святого Духа, що на вул. Коперніка, 36, яку раніше очолював Митрополит Йосип Сліпий, а згодом під час Другої світової війни зруйнувала бомба, планують відновити. Зараз тут знаходиться історична дзвіниця церкви та будівля Музею «Русалка Дністрова», проте вже зовсім скоро планують проводити Богослужіння та створити культурно-мистецький простір.

Читайте також: Козловський відмовився коментувати імовірний вихід з ЄС

«Мостиський сухий порт» включили до офіційного реєстру індустріальних парків України. Місією парку є відновлення промислового потенціалу громади, створення нових робочих місць та залучення іноземних інвестицій. Мостиська міська рада оприлюднила план будівництва парку, за яким у 2024 році хочуть створити 250 робочих місць, а до 2030 року їх тут буде 1150. 

Читайте також: Львів’ян просять долучитися до здачі крові для юнака, що випав із поїзда під час руху

41% українців вважають себе «одним народом» з росіянами. Більшість опитаних, а це 55%, не погодилися із нещодавньою заявою Президента Росії Путіна, що «росіяни та українці – один народ, який належить до одного історичного і духовного простору», водночас 41%  – з цим згодні.

Читайте також: Цього тижня у Брюховичах запрацює центр вакцинації від Covid-19

У Львівську область направили 35 флаконів сироватки від правця. Препарат «Імуноглобулін людини протиправцевий» розподілили між 12 областями та Києвом. У МОЗ зазначили, що інші регіони мають достатню кількістю препарату, тому не потребують розподілу.  

Читайте також: На території Медуніверситету Львова виникла пожежа. Відео

Найдорожці спеціальності у львівських вишах. Вартість цих спеціальностей у порівнянні з 2020 роком зросла на 5-8 тис. Грн. На бакалавраті Національного університету «Львівська політехніка» найдорожчими є «Інженерія програмного забезпечення», що коштує за рік 36 тис. грн, «Комп’ютерні науки» – 35 тис. Грн.

Гарного Дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!