«Великий герб» замість тризуба та ісландський мох на межі зникнення. Головне за добу

1002 0
Коротко розповідаємо про головні новини минулої доби.
Фото: Сергій Сапіга

Фото: Сергій Сапіга

Ісландський мох занесений в Зелену книгу України. Підприємці беруть дозвіл на збір ісландського моху лише для того, щоб легалізувати продукцію і продати її за кордон. Для внутрішнього ринку вони б навіть не «заморочувались». І найгірше, що після такої заготівлі вони залишають після себе пустелю. Кажуть, як далі так піде, то за десять років в Україні ісландський мох почне зникати.

Великий герб України. Президент Володимир Зеленський ініціює проведення позачергового засідання Верховної Ради, щоб затвердити напередодні 30-ї річниці незалежності України так званий «великий герб» замість усім відомого тризуба. Така спроба, на думку історика та нардепа Володимира В`ятровича, є «недолугою карикатурою» та «відвертим шкідництвом». Детальніше читайте за посиланням.

Читайте також: Найменшу площу Львова планують відкрити у вересні. Фото, відео

Національний авіаперевізник України. Окрім цього, Зеленський провів зустріч з директором французької консалтингової компанії Aerogestion Марком Роше, із яким обговорив моделі створення національного авіаперевізника України. Його хочуть створити ще цього року.

Державні нагороди для спортсменів із Львівщини. Призерів літніх Олімпійських ігор та їх тренерів нагородили державними відзнаками. Так, орденом Княгині Ольги І ступеня нагородили срібну призерку Олімпійських Ігор з велосипедного спорту у спринті Олену Старікову. Бронзовій призерці з боротьби вільної Аллі Черкасовій присвоїли Орден Княгині Ольги ІІІ ступеня. Орденом «За заслуги» нагородили бронзового призера з карате Станіслава Горуну.

У львівському парку «Знесіння» іноземці зарізали козу і смажили її на вогні, за що тепер їм загрожує відповідальність. Зі слів заявника, у них в руках були ножі. Обстеживши прилеглу територію, поліцейські виявили чотирьох іноземців, які смажили на відкритому вогні козу. Їм дали вказівку припинити правопорушення. Чоловіки пояснили, що купили козу в селі поблизу Львова для власного споживання.

Читайте також: Нова хвиля небезпечного штаму Сovid-19 може накрити Львівщину уже за кілька тижнів

Одразу дві вулиці відкриють для проїзду. У понеділок, 23 серпня, для проїзду транспорту повністю відкриють вул. Богдана Хмельницького та частину вул. Степана Бандери – від вул. Генерала Чупринки до вул. Євгена Коновальця. Детальніше про роботи на ділянках – читайте за посиланням.

У збірної України з футболу – новий тренер. Виконувати обов’язки головного тренера української збірної з футболу буде чемпіон світу-2019 зі збірною U-20 Олександр Петраков. Таке рішення ухвалив Виконком Української асоціації футболу.. А львівські «Карпати» отримали перемогу над суперниками – футбольним клубом «Карпати» з Галича – із мінімальною перевагою 1:0. Підопічні Андрія Тлумака завдяки голу Максима Гуменюка вийшли до наступної стадії Кубку України. 

Гарного дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!