Велопарад «Міфічна Полтва» і аварійна посадка літака. Головне

1044 0
Коротко про головні новини за минулу добу.
Фото: Анна Чистякова

Фото: Анна Чистякова

У Львові рятують двох дітей після ДТП із фурою в Рудках. Дівчата 10 та 16 років в лікарні у важкому стані. Дітей бригадами швидкої допомоги транспортували до МДКЛ 3 вересня, а на місці аварії працювало 6 бригад «швидкої» допомоги.

У Львові оновили фасад Франкового університету. Реставраційні роботи у корпусах університету проводять вперше за понад 70 років. Проєкт реставрації почали ще у 2018 році і планували закінчити через два роки, але через брак коштів роботи тривали довше.

У Львівському театрі презентують опери відомого композитора Дмитра Бортнянського. Прем’єру опер «Сокіл» та «Алкід» присвячують 270-річчю видатного композитора. 

Читайте також: Україна і Франція зіграли внічию у відборі до чемпіонату світу-2022

В Україні почали збір коштів на ремонт Миколаївського костелу в Києві, де вчора сталася пожежа. Відновлення будівлі коштуватиме десятки мільйонів гривень.

Львівські медики врятували жінку, в якої було відсутнє дихання та синій колір обличчя через погано пережований шматок м’яса. Самостійно дихати пацієнтка змогла на десятій хвилині реанімації.

Читайте також: У Львові відбудеться благодійний ярмарок для допомогти тваринам

Сьогодні, 5 вересня, у Львові пройде марш на захист тварин від жорстокого поводження та захист їхніх прав. Такий марш відбувається в Україні щороку, він почнеться о 12.00 год біля Львівського національного академічного театру опери та балету ім. Соломії Крушельницької.

Український плавець Максим Крипак став найбільш титулованим спортсменом Паралімпіади-2020 у Токіо ще до її офіційного завершення. Спортсмен загалом здобув сім медалей, п’ять з них – золоті. Максим Крипак став рекордсменом на цій Паралімпіаді, і це рекордна кількість не лише у плаванні, а й серед усіх дисциплін. 

Читайте також: Де у Львові знайти найкращі панорами міста

У Львові трапилася аварійна посадка літака авіакомпанії Wizz Air Airbus F320. Літак виконував прямий рейс WZZ6715 за маршрутом Ларнака-Львів, у нього були проблеми з керуванням передньою стійкою шасі. 

У Львові відбувся велопарад «Міфічна Полтва», в якому учасники спробували приєднатися до підземної річкової історії міста, адже колись повноводна Полтва надихала дослідників на ідею створити тут порт.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!