«Головне для України – виграти війну. Про вступ поговоримо пізніше», – представник НАТО

1056 0
Рішення, ухвалене союзниками у 2008 році на Бухарестському саміті, є незмінним.
Фото: openpetition.eu

Фото: openpetition.eu

Пріоритетом України на сьогодні є не вступ до НАТО, а перемога у війні, після чого Альянс готовий повернутись до переговорів. Про це заявив офіційний представник Альянсу, повідомляє «Інтерфакс-Україна».

«Зараз фокус українського уряду – виграти війну. І це те, що ми повністю підтримуємо. І коли Україна захоче знову поговорити про наступні кроки, ми повернемось до цього питання. Зараз фокус усіх нас на тому, щоб зробити найбільший внесок, який допоміг би Україні на полі бою проти російських загарбників. І коли Україна буде готова повернутися до питання часових проміжків… І знов-таки це вирішуватиме Україна. Однак фокус зараз – виграти війну», – каже представник Альянсу.

Читайте також: Україна отримає від НАТО посилений пакет підтримки

Представник НАТО наголосив, що рішення, ухвалене союзниками у 2008 році на Бухарестському саміті, є незмінним.

«Воно діє. Ми все ще бачимо Україну як члена НАТО в майбутньому. Україні вирішувати, коли та як приймати рішення. Прогрес, який ми побачили вчора з Фінляндією та Швецією, дуже прямо демонструє, що двері НАТО залишаються відчиненими. Немає втоми від розширення Північноатлантичного союзу», – зазначив він.

За словами представника Альянсу, Україна є критично важливою для всієї європейської безпеки.

Читайте також: Що має виконати Україна, щоб увійти до Євросоюзу 

«Вона також є важливою для глобальної безпеки, бо те, що росія зараз робить стосовно України, це також те, що вона може зробити стосовно інших. Однак для нас у НАТО Україна має бути незалежною та суверенною територіально країною в плані безпеки. Це критично для нашої безпеки. І це також не зміниться», – підсумував він.

Нагадаємо, що Україна повинна виконати низку бюрократичних процедур перед тим, як стати членом Євросоюзу. Цей процес може зайняти щонайменше 7 років.


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!