На Львівщині різко зросла кількість смертей від Covid-19 та норок не знищать. Головне за 10 листопада

4635 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Dmitriy Suponnikov for unsplash

Фото: Dmitriy Suponnikov for unsplash

Covid-19 – Головне. МОЗ планує ввести ще один критерій, який буде діяти при «червоній» зоні епідеміологічної небезпеки. За словами головного санітарного лікаря Ляшка, зараз, коли на певній території запроваджується «червоний» рівень небезпеки, то комісія з ТЕБ і НС спільно з органами місцевого самоврядування, вибирають обмеження, що діятимуть з переліку, який затверджений Кабміном. Тепер буде запропонований новий критерій, коли це обрання стане неможливим.

Читайте також: Доведеться звільняти працівників або закриватись. Як карантин вихідного дня відіб’ється на кінотеатрах

За минулий тиждень на Львівщині внаслідок ускладнень від Covid-19 померли 107 людей, хоча раніше кількість летальних випадків за тиждень коливалася до 20. Заступник директора Львівської обласної інфекційної клінічної лікарні Ігор Берник наголосив, що у стаціонарах зростає кількість хворих – уже більше 2 тисяч пацієнтів. За його словами, потрібно запроваджувати рішучі заходи, аби зупинити таку кількість важкохворих пацієнтів.

Зараз на Львівщині задіяно 30% ліжкової мережі, однак цю цифру мають довести до 50%. Відповідно, розглядають ті заклади охорони здоров’я, де можна швидко налагодити кисневу мережу та розпочати роботу Covid-відділення. Таким закладом є Новороздільська міська лікарня.

Читайте такожХто може йти на планову госпіталізацію попри заборону уряду, а кому відмовлять. Пояснення лікарів

Стадіон «Арена Львів» можуть використати у якості мобільного госпіталя, якщо всі ліжка в лікарнях Львівщини будуть заповнені хворими на коронавірус.

Відтепер на Львівщині осіб, які контактували з тими, в кого виявили коронавірус, вноситимуть у спеціальну базу контактних. Як розповіла Тvoemisto.tv головна епідеміологиня Львівської області Наталія Тімко, лише за добу у цю базу внесли 1 071 контактну особу. 

Читайте такожВірус не ходить у вихідні

В Італії за добу зареєстрували понад 35 тисяч нових заражень коронавірусом, а кількість померлих хворих вперше з середини квітня наблизилася до 600. 

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 550 особи (465 – напередодні). Разом 34 304. Одужало – 21 679 (+ 692), померло – 995 (+ 16).

В Україні Covid-19 виявлено у 10 179 осіб (8 687 за попередню добу). Загальна кількість 479 197 пацієнтів. Одужало – 214 657 (+ 5 514), померло – 8 756 особи (+ 191).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 45 667 (+ 747), Харківська – 44 466 (+ 536), Львівська – 34 304 (+ 505) та Одеська області – 29 336 (+ 608).

Читайте також: Суд у Львові звільнив від покарання водія, через якого 9-річний хлопчик потрапив у кому

Будуть друкувати гроші? Колишній міністр розвитку економіки Милованов заявив про необхідність емісії коштів для надання фінансування підприємствам на час пандемії. «Фінансування в нас не вистачає зараз. По суті, це друк грошей», – пояснив він. На його думку, введення жорсткого карантину на 2-4 тижні і фінансова підтримка бізнесам, які будуть закриті, врятує ситуацію із поширенням коронавірусу.

Байден – Трамп. Нацполіція закрила кримінальне провадження щодо Джозефа Байдена, яке було відкрито за заявою ексгенпрокурора Шокіна.

Глава Держдепартаменту США Помпео повідомив журналістам про готовність до «м’якої передачі влади другій адміністрації президента Дональда Трампа».

Читайте також: На Львівщині троє молодих хлопців загинули через отруєння чадним газом

«Миротворці» РФ. В Нагірний Карабах вилетіли вже 10 літаків з російськими «миротворцями» на борту. Основу контингенту складуть підрозділи 15-ї окремої мотострілкової бригади Центрального військового округу. За даними волонтера-розслідувача з організації InformNapalm Іраклі Комахідзе, військові 15-ї ОМСБр з Самари брали участь в захопленні Криму та окупації частини Донбасу.

Норок не знищать. Плани Данії зі знищення всіх 17 мільйонів норок в країні після виявлення у них мутованого штаму коронавірусу зіткнулися з юридичними перешкодами після того, як уряд визнав, що у нього немає законних підстав для цього.

На єдиній на Львівщині фермі норки коронавірусом не хворіють. У цьому запевняє директор директор ТзОВ «Галичхутро», де розводять цих тваринок. Масовий їх забій у Данії він вважає змовою або ж жахливою помилкою.

Читайте також: У Львові продають будинок-пам'ятку за майже мільйон доларів

«Локдаун» – слово року. Видавці тлумачних словників Collins Dictionary назвали словом 2020 року «локдаун» (lockdown). Частота використання цього слова зросла на 6 000%.

Гарного Вам дня!

 



Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!