Тестувати на ковід будуть хворих на грип та «надзвичайний кліматичний стан» у світі. Головне за 13 грудня

2826 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Matthew Waring for unsplash

Фото: Matthew Waring for unsplash

Covid-19 – Головне. Україна отримала від COVAX офіційне схвалення запиту на отримання вакцини від Covid-19.

Читайте такожУ яких випадках можуть направляти мобільну бригаду для тесту на Covid-19 додому. Пояснення МОЗ

Якщо жорсткий карантин не введуть, як планували, у січні, його екстренно можуть запровадити у лютому. Це відбудеться за умови великого зростання кількості хворих на коронавірус. За словами глави МОЗу Степанова, та форма, яку Кабмін пропонує ввести з 8 січня не є таким жорстким локдауном, як це було в європейських країнах.

Міністр Кабінету міністрів Немчінов заявив, що зараз українська система охорони здоров’я може витримати навантаження до 32-35 тисяч нових хворих на Covid-19 на добу.

В Україні розширюють перелік осіб, яких будуть тестувати на коронавірус. Українські лабораторії не є завантаженими на 100%. на брифінгу сьогодні, 12 грудня. «Тепер будемо тестувати людей з будь-якими ознаками респіраторного захворювання, незалежно від того, чи відповідає симптоматика коронавірусній хворобі», – заявив міністр охорони здоров’я Степанов.

Від 16 грудня по всій Німеччині припиняють роботу магазини роздрібної торгівлі, за винятком продовольчих, закриваються школи й дитячі сади.

Читайте такожУ лікарні швидкої допомоги Львова вперше провели забір нирки для трансплантації лапароскопічно

Вже у січні в Італії почнеться будівництво спецпавільйонів для щеплень та видачі вакцин проти коронавірусу. Планується побудувати 300 таких павільйонів, проте на момент піку вакцинації їхня кількість зросте до 1 500.

Влада США підготувала план першої фази вакцинації населення від коронавірусу – його реалізація стартує 14 грудня. Препарат від компаній Pfizer і BioNTech у понеділок надійде в 145 центрів з вакцинації. У вівторок вакцину отримають ще 425 центрів і 66 – у середу.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині за дві доби Covid-19 виявили у 1 084 хворих (363 за попередню). Разом 53 662. Одужали – 37 289 особи (+ 860 за дві доби), померло – 1 487 (+ 51).

В Україні за дві доби с виявлено у 21 987 осіб (9 176 за попередню). Загальна кількість 894 215 пацієнтів. Одужало – 501 564 (+ 21 216 за дві доби), померло – 15 154 особи (+ 379).

Читайте такожХірурги львівського ОХМАТДИТу видалили псевдокісту підшлункової дитині без розрізів

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 91 138 осіб (плюс 2 821 за дві доби), Харківська – 62 324 (+ 900), Одеська – 57 699 (+ 1 985 за дві доби) та Львівська області – 53 622 (+ 1 084).

Найбільше підтверджених випадків за добу зареєстрували у Києві (1 125), Київській (740), Дніпропетровській (709), Одеській (628), та Запорізькій (535) областях.

Експорт кругляку з України. Міжнародний арбітражний суд визнав, що Україна може і має право обмежувати експорт лісу за певних обставин, таким чином існуюча заборона експорту 2005 року визнана судом повністю правомірною, повідомив заступник міністра економіки Тарас Качка. Натомість у Єврокомісії заявили, що Україна повинна скасувати прийняту у 2015 році заборону на експорт необробленої деревини.

Читайте такожКабмін переглянув порядок нарахування відпускних. Що змінилося

СБУ – Прокуратура. СБУ викрила президента Національної академії аграрних наук України на отриманні хабара в особливо великих розмірах. За версією досудового слідства, посадовець отримав елітний автомобіль за включення претендента до списку на заміщення вакансії академіка. Як відомо, президентом Нацакадемії аграрних наук є Ярослав Гадзало, родом з Львівщини. У 2001-2002 роках він був головою Львівської облради.

У Львові затримали організовану групу «закладників», яка займалася збутом наркотиків, повідомляє прокуратура. Поширення відбувалося у тому числі через Telegram-канали. У ході обшуків за місцем проживання фігурантів вилучили амфетамін, канабіс, MDMA («екстазі») та особливо небезпечну психотропну речовину PVP, загальною вагою понад 2 кг. Вартість вилучених наркотичних речовин на «чорному ринку» сягає 750 тис грн.

Справа проти Байдена. В рамках податкового розслідування проти сина обраного президента США Джо Байдена – Хантера, Мін'юст США запросив інформацію про його співпрацю з більш ніж 20 організаціями, включаючи українську газову компанію Burisma.

Читайте також: Забави, розваги та політ на повітряній кулі. У Парку культури відбудеться ярмарок «Тут Є Тут»

«Надзвичайний кліматичний стан». Генсек ООН Гутерріш заявив, що всі країни світу мають оголосити «надзвичайний кліматичний стан». Він має тривати, доки не буде досягнута нейтральність вуглецю, а викиди парникових газів в не скоротяться до нуля.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!