Комендантська година в Україні та якою у нас буде ціна вакцини. Головне за 13 січня

3196 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Thomas Park for unsplash

Фото: Thomas Park for unsplash

Covid-19 – Головне. Масове вакцинування українців від коронавірусної хвороби планують розпочати у лютому 2021 року. «Хочу заспокоїти українців, що вакцинація в нашій державі розпочнеться в терміни, які ми зазначали раніше. Вважаємо, що почнемо дійсно масову вакцинацію в лютому цього року», – заявив міністр охорони здоров’я Степанов. Наразі триває підписання договорів з іншими компаніями виробниками.

Читайте також: Гайда на лижі! Різноманітні гірськолижні курорти неподалік Львова: умови, ціни

Міністр також повідомив, що згідно з укладеним договором про закупівлю китайської вакцини Sinovac, її ефективність повинна бути не менше 70%. В іншому випадку Україні повинні повернути кошти. Раніше спеціалісти Anvisa – Національного агентства по нагляду за здоров’ям в Бразилії оголосили, що її рівень нижчий 60%, але вищий 50%.

Ціна однієї дози китайської вакцини, постачальником якої буде компанія «Лекхім», сягатиме 504 гривні. Вона буде єдиною для всіх покупців і залежатиме від курсу долара.

Читайте також: «Якби не локдаун – водили б ми козу». Львівські зірки вітають львів'ян зі Старим Новим роком

На різдвяні свята Андрій Садовий і його дружина публікували у соціальних мережах світлини і відео, де було чимало колядників. Мер каже, що не тривожиться, що захворіє, бо ж перехворів уже, а також діти, теща і дружина.

За новим рішенням штабу цивільного захисту Хорватії, яке буде діяти з 14 до 31 січня, особи, у тому числі і громадяни України, які прибувають до цієї країни, при в’їзді повинні пред’явити негативний результат ПЛР-тесту (дійсний 48 годин), а також їм буде призначена 14-денна самоізоляція.

У Молдові вакцинація проти коронавірусу почнеться на початку лютого. Громадяни країни будуть щеплені вакциною Pfizer, яка буде безкоштовною для всього населення країни.

Читайте такожЯкими є традиції і як ворожать на Старий Новий рік

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 277 осіб (312 – напередодні). Разом 65 566. Одужало – 52 299 (+ 1 490), померло – 1 914 (+ 22).

В Україні Covid-19 виявлено у 6 409 осіб (5 116 за попередню добу). Загальна кількість 1 130 839 пацієнтів. Одужало – 826 871 (+ 14 503), померло – 20 214 особи (+ 195).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 119 392 (+ 906), Одеська – 76 803 (+ 513), Харківська 73 462 (+ 521) та Львівська області – 65 566 (+ 277).

Найбільше підтверджених випадків за добу зареєстрували у Києві (906), Запорізькій (529), Харківській (521), Одеській (513) та Полтавській (356) областях.

Читайте такожЩо буде з маленькими дітьми, батько яких у Львові задушив матір під час побутового конфлікту

Комендантська година – Штрафи за відсутність масок. У комендантській годині в Україні зараз немає змісту. Так вважає заступниця міністра охорони здоров’я львів’янка Ірина Микичак. За її словами, громадянам важливо мати розуміння карантину та інфекційної безпеки у власній голові«Треба бути солідарними і свідомими, а не оглядатись на те, хто і що порушив», – говорить заступниця міністра.

В Україні від нині почнуть штрафувати власників бізнесу за відсутність масок у відвідувачів. Розмір штрафу від 200 до 300 неоподаткованих мінімумів громадян – тобто від 3 400 до 5 100 грн.

Читайте такожНа відновлення будинку у Львові, де стався вибух, потрібно близько мільйона гривень

ОФіс президента – Кабмін. В Офісі Президента Зеленського заявили, що зроблять усе для того, щоб відповідальні за втручання у вибори в США були притягнуті до відповідальності, незалежно від партійної приналежності. Конкретні кроки будуть оприлюднені найближчим часом. Нині під санкціями: нардеп «Слуги народу» Дубінський, експомічник нардепа Деркача – Ковальчук, колишній прокурор ГПУ Кулик, екснардеп-утікач Онищенко, а також оточення Деркача – Симоненко, Теліженко та Журавель.

Кабмін запровадить державне регулювання ціни на газ на період карантинних обмежень або до кінця опалювального сезону, пропонована ціна - на рівні 6,99 грн за куб.м. За словами прем'єра Шмигаля, це означає зниження в платіжках людей на понад 30%.

США – РФ. Палата представників США вдруге оголосила імпічмент чинному президенту США Трампу, звинувативши його у підбурюванні своїх прихильників до штурму Капітолію.

Читайте також: Ділянку вулиці Степана Бандери можуть відкрити для проїзду уже за місяць

Опозиціонер Навальний має намір повернутися з Німеччини, де він проходив лікування і реабілітацію після отруєння, в РФ 17 січня.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!