Гірсько-лижні курорти перевірять після Зеленського та одіозні судді на вечірці. Головне за 14 січня

1734 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Kate Hliznitsova for unsplash

Фото: Kate Hliznitsova for unsplash

Covid-19 – Головне. Міністерство охорони здоров’я не наполягатиме на продовженні суворого карантину після 25 січня. Як заявив головний санітарний лікар Ляшко, МОЗ розраховує вийти з карантину з 25 січня і надалі перейти на адаптивний карантин, який застосовуватимуть там, де будуть локальні спалахи Сovid-19.

Читайте також: Автобуси і політика. Чому Садовий питає у львів'ян, у кого місту купувати транспорт

МОЗ зірвало закупівлю вакцини NVX-CoV2373 американської розробки, яку виготовляє індійська компанія Serum. Ціна цієї вакцини – 3 долари за дозу (≈ 84 гривні). Натомість китайська вакцина Sinovac, яку має отримати Україна, коштуватиме приблизно 18 доларів (≈ 504) гривні за дозу.

В Івано-Франківській області представники МОЗ спільно з поліцією поїдуть перевіряти дотримання карантинних обмежень на гірськолижних курортах. Відомство отримує численні повідомлення про роботу ресторанів, барів, розважальних закладів на гірсько-лижних курортах та в Львівській області. Нагадаємо, президента Зеленського помітили на лижному курорті «Буковель» в Івано-Франківській області, фотографії з ним постили користувачі соцмереж.

Читайте також: У трагічній аварії загинули двоє синів священника із Львівщини

У США з 26 січня починають діяти нові правила щодо карантинних обмежень для іноземних громадян, які подорожують до країни. Зокрема, вони передбачають обов’язкову наявність негативного тесту на Covid-19, зробленого впродовж трьох днів до подорожі.

Люди все ще можуть переносити і передавати Covid-19 після того, як одужають від вірусу. Це показує дослідження SIREN, яке проводить агентство Міністерства охорони здоров’я Великої Британії.

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 482 осіб (277 – напередодні). Разом 66 048. Одужало – 52 74 (+ 446), померло – 1 928 (+ 14).

В Україні Covid-19 виявлено у 7 925 осіб (6 409 за попередню добу). Загальна кількість 1 138 764 пацієнтів. Одужало – 837 063 (+ 10 192), померло – 20 376 особи (+ 162).

Читайте також: Львівський аеропорт увійшов у трійку лідерів за кількістю польотів

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 120 186 (+ 794), Одеська – 77 160 (+ 367), Харківська 73 840 (+ 378) та Львівська області – 66 048 (+ 482).

Найбільше підтверджених випадків за добу зареєстрували у Києві (794), Донецькій (588), Запорізькій (554), Львівській (482) та Миколаївській (460) областях.

Газ за 6,99 грн. Компанія «Нафтогаз України» готова забезпечити газом побутових споживачів за регульованою ціною 6,99 грн за куб. м до завершення карантину або опалювального сезону. Зазначається, що тариф 6,99 за куб. м діятиме в рамках тарифного плану «Місячний». А для клієнтів, які оформили тарифний план «Річний», вартість газу не зміниться і становитиме 4,73 грн, 5,24 грн та 6,45 грн за куб. м, відповідно до умов договорів.

Читайте також: Богоявлення цілий рік, або Символи зимових свят на вулицях Львова

Недооцінена гривня. За даними щорічного індексу БігМака від видання The Economist українська гривня на 61% недооцінена проти долара. Ціна БігМаку в Україні становить 62 гривні, у США – 5,66 долара. Курс «БігМаку», таким чином, становить 10,95. Якщо фактичний обмінний курс вважати за 28,14 гривні, різниця передбачатиме, що українська гривня недооцінена на 61,1%.

Судді на вечірці. Голова Вищого антикорупційного суду Танасевич приїжджала до Київського інституту інтелектуальної власності та права НУ «Одеська юридична академія» того вечора, коли там розважалися одіозні судді, зокрема голова Окружного адмінсуду Києва Вовк, справу якого розглядає ВАКС. Окрім Вовка на святкуванні був ще один топ-підозрюваний у мантії – голова Конституційного суду України Тупицький. На цю ж вечірку завітали детективи НАБУ, які спробували вручити Вовку повістку на судове засідання. Суддя без верхнього одягу терміново покинув будівлю.

Читайте також: Про зникнення галантності і галицького шарму, або Чому нас привчили їсти без столового ножа

РФ – Крим. Європейський суд з прав людини встановив, що фактичний контроль Росії над окупованим Кримським півостровом розпочався не пізніше 27 лютого 2014 року. «В ніч на 27 лютого легітимна цивільна влада в Криму була усунута силою і заміщена агентами РФ», – обґрунтовувало, зокрема, подання України до ЄСПЛ. Суд повністю погодився з українськими аргументами.

Суд у своєму рішенні взяв до уваги висловлювання президента РФ Путіна, в яких той підтвердив факти захоплення півострова російськими військовими.

Імпічмент Трампа. У президента США Трампа зіпсувалися відносини з його відданим адвокатом Рудольфом Джуліані. Трамп наказав не платити адвокату. Відзначається, що після того, як Трамп став першим президентом США, якому двічі за один термін був пред’явлений імпічмент, він став більш ізольованим, похмурим і мстивим.

Читайте також: Дзідзьо засіяв на Василя та привітав українців зі святом. Відео

Читайте також: Українська співачка привітала усіх зі святами та защедрувала

Морози на Львівщині. Область перебуватиме під впливом холодної повітряної маси. Очікують сніг, зниження температури до 5-10 вдень та 12-17 вночі. Як Tvotmisto.tv повідомила синоптикиня Олександра Тузяк, найхолоднішу ніч очікують 18 січня. Має бути від 17 до 22 градусів морозу. Підвищення температури прогнозують із 20 січня, але воно не буде тривалим. Зокрема, вже з 24 січня знову очікують похолодання.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!