Від сьогодні обслуговування виключно українською та Туреччина і Болгарія у «зеленій» зоні. Головне за 15 січня

1936 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: Kate Hliznitsova for unsplash

Фото: Kate Hliznitsova for unsplash

Covid-19 – Головне. Під час пандемії люди навчилися цінувати одне одного, по-новому відкрили цінність сім’ї як союзу любові між чоловіком і жінкою. Погляньте, де більшість українців одужали від коронавірусу, – у сім’ї. Таку думку висловив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав.

Читайте такожГелікоптер для порятунку хворих на Львівщині планують запустити уже в квітні. Що відомо

Президент Зеленський в телефонній розмові з канцлеркою Німеччини Меркель попросив її сприяти у пришвидшенні отримання вакцини для України.

Прем’єр Шмигаль заявив, що маски та соціальна дистанція у зв’язку із Covid-19 залишаться актуальними для українців до кінця 2021 року.

МОЗ оновило перелік країн «червоної» та «зеленої» зон. У «червоному» списку опинилися 66 країн, серед яких Чорногорія, США, Грузія, Польща, Білорусь, Росія, Чехія, Словаччина, Угорщина. Натомість Туреччина і Болгарія у «зеленій» зоні. По поверненню з країн з цієї зони не потрібно здавати тест на коронавірус чи йти на самоізоляцію.

Із початком пандемії компанії щотижня витрачали на технології в еквіваленті близько 15 млрд доларів, щоб забезпечити безпечну роботу вдома під час Covid-19. Як свідчать результати опитування Harvey Nash/KPMG CIO Survey-2020, це був один з найбільших в історії сплесків інвестицій в технології, при цьому світові ІТ-керівники витратили більше, ніж суми річного бюджету, лише за три місяці.

Читайте також: Мешканців Львівщини закликають утриматися від купання на Водохреща

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 525 осіб (482 – напередодні). Разом 66 573. Одужало – 53 076 (+ 331), померло – 1 937 (+ 9).

В Україні Covid-19 виявлено у 8 199 осіб (7 925 за попередню добу). Загальна кількість 1 146 963 пацієнтів. Одужало – 847 391 (+ 10 328), померло – 20 542 особи (+ 166).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 121 082 (+ 896), Одеська – 77 752 (+ 592), Харківська 74 150 (+ 310) та Львівська області – 66 573 (+ 525).

Найбільше підтверджених випадків за добу зареєстрували у Києві (896), Донецькій (443), Запорізькій (629), Львівській (525) та Миколаївській (489) областях.

Читайте також: Труднощі перекладу? Що не так із українською мовою у Львові

Мова – Освіта. Сьогодні, 16 січня, набула чинності 30 стаття мовного закону, яка зобов’язує усіх постачальників послуг в Україні комунікувати з клієнтами виключно державною мовою, якщо не надійшло окреме прохання споживача про інше. Документ передбачає, що всі надавачі послуг, незалежно від форми власності, зобов’язані обслуговувати споживачів українською мовою. Це стосується супермаркетів, інтернет-магазинів, кав’ярень, банків, АЗС, аптек тощо. При цьому лише на прохання клієнта надавач послуг чи продавець можуть здійснити обслуговування іншою мовою.

Навчальний рік у деяких львівських школах завершуватиметься всередині та наприкінці червня. Усе залежить від структури навчального року, який фони формують самостійно, заявила у коментарі Tvoemisto.tv керівниця управління освіти ЛМР Зоряна Довганик.

Із січня 2021 року в Україні набули чинності зміни щодо оформлення дипломів після закінчення закладів вищої освіти. Зокрема, випускникам видаватимуть дипломи без відзнаки, тобто «червоних».

Читайте також: Храм, мечеть, музей і знову мечеть. Як зараз виглядає свята Софія у Стамбулі

США – РФ. За тиждень до інавгурації новообраного президента США Джо Байдена центр Вашингтона виглядає як місто, що готується до війни. Столиця США стає ще більш укріпленою, оскільки федеральні, державні та місцеві влади готуються до найгіршого сценарію насильства, пов’язаного з інавгурацією 20 січня.

У США розсекретять масив документів, пов’язаний з подіями, які передували розслідування «Russiagate», ймовірній змові між членами адміністрації Трампа і Росією.

Рада директорів ПАТ «Россети» достроково призначила на посаду виконувача обов’язків голови компанії Андрія Рюміна – зятя кума президента Росії Медведчука.

Читайте також: Усі чекають, коли воно нарешті закінчиться, або Про ювілеї по-українськи

Атрибут Водохреща. У музейній збірці Національного музею імені Андрея Шептицького у Львові зібрали 500 одиниць виробів із дерева. Без дерев’яного різьбленого свічника-трійці важко уявити гуцульський Йордан. Гуцульські майстри використовували об’ємну різьбу на предметах церковного призначення, застосовували різні прийоми плоскої різьби на хрестах, свічниках, на яких можна побачити дати, дрібні тексти з Євангелій.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!