«Карантин вихідного дня» відкоригують та з Януковича зняли арешт. Головне за 16 листопада

1713 0
Усе, на що ви могли не звернути увагу або проспати.
Фото: sven brandsma for unsplash

Фото: sven brandsma for unsplash

«Карантин вихідного дня». Постанова Кабміну про «локдаун на вихідні» швидше за все буде відкорегована, для того, щоб врахувати думку підприємців, які потрапляють під її дію. 

Читайте також: «Ми мусимо почати все з нуля». Як живе львівський аеропорт у час пандемії

У Верховній Раді зареєстрували проєкт постанови про скасування «карантину вихідного дня». Можуть дозволити роботу барів, ресторанів, кафе, спортивних залів, прийом відвідувачів у в торгово-розважальних центрах.

Львівські ресторатори, яким у ці вихідні виписали протоколи за порушення карантину вихідного дня, готуються оскаржувати їх у суді. Чи будуть працювати у наступні вихідні поки що не знають, сподіваються, що постанову Кабміну про карантин вихідного дня скасують або відкоригують.

Львівський будинок органної та камерної музики, Львівський академічний драматичний театр імені Лесі Українки та Львівський кіноцентр звернулися із позовами до Окружного адміністративного суду міста Києва. Позивачі просять суд скасувати встановлені урядом карантинні обмеження вихідного дня.

Читайте також: На Львівщині на бригаду лікарів екстреної медичної допомоги здійснили напад

Коронавірус – Львів – Україна. На Львівщині Covid-19 зафіксували у 572 особи (333 – напередодні). Разом 37 466. Одужало – 24 488 (+ 95), померло – 1 066 (+ 9).

В Україні Covid-19 виявлено у 9 832 осіб (10 681 за попередню добу). Загальна кількість 545 689 пацієнтів. Одужало – 244 197 (+ 2 735), померло – 9 697 особи (+ 94).

Перелік антилідерів не змінився: Київ – 51 499 (+ 879), Харківська – 48 179 (+ 580), Львівська – 37 466 (+ 572) та Одеська області – 33 415 (+ 633).

За кількістю нових випадків коронавірусу Україна серед інших держав опинилась на 12 місці, Франція – на 13. Коронавірус виявили у 9 832 українців. У Франції підтвердили майже на 400 випадків менше. Проте число жертв хвороби за цей час істотно відрізняється, відповідно 94 і 506.

Читайте також: Поліція під час карантину вихідного дня на Львівщині припинила роботу 664 закладів

Covid-19 – Головне. У МОЗ планують надати можливість підписувати декларацію з сімейним лікарем онлайн або ж забезпечити хворого медиком, який вестиме його протягом Covid-19. Так вирішив міністр Степанов після того, як захворів на ковід, але досі сам не підписав декларацію із сімейним лікарем.

У Львівській лікарні швидкої допомоги розгорнули 50 ліжок для прийому хворих із коронавірусом у стані середньої важкості. Уже запрацювали 7 палат. Кожне ліжко підключене до кисневого концентратора. До 1 грудня тут мають відкрити 350 ліжок для резерву.

В Україні завершили клінічні випробування препарату «Біовен» від Covid-19. Це засіб на основі плазми людей, які перехворіли на коронавірус. Повідомляється, що «Біовен» вчетверо – з 23,6% до 6,25%» скорочує летальність при критичному перебігу Covid-19, а також зменшує середній час до настання покращення з 9 до 5 днів.

За попередніми даними американської компанії Moderna, її нова вакцина, що захищає від Covid-19, ефективна майже на 95%. Результати надійшли слідом за аналогічними результатами вакцини компанії Pfizer.

Читайте також: Хто переміг серед малих проєктів громадського бюджету Львова. Результати по районах

Гендиректор ВООЗ Тедрос Адханом Гебреєсус заявив, що поява вакцини від коронавірусу не зупинить пандемію, якщо люди не дотримуватимуться карантинних обмежень.

Конфлікт у «Слуг народу». Верховна Рада на цьому пленарному тижні не буде розглядати жоден із законопроєктів щодо виходу із кризи навколо Конституційного суду. «У «слуг» всередині конфлікт. Голосів за закон Зеленського немає, а Офіс робить усе, щоб закон Разумкова також не голосували. Всі вихідні лідери «Слуг народу» обдзвонювали інші фракції і пропонували взагалі не проводити засідання, бо, мовляв, Разумков і Стефанчук хворі», – розповів Українській правді один із співрозмовників.

Офіс Генпрокурора – Арешт Януковича. Журналісти Bihus.info зазначають, що чоловік генпрокурорки Венедіктової заступник начальника департаменту кіберполіції Колесник звільнився з посади, а потім поновився і отримав за це 750 тисяч гривень.

Київський апеляційний суд скасував рішення про заочний арешт експрезидента-втікача Януковича у справі про розгін Майдану 18-20 лютого 2014 року. Батько вбитого на Майдані 20 лютого 2014 року Устима Голоднюка Володимир Голоднюк у назвав це рішення «знеціненням цінностей Революції Гідності».

Читайте також: На Львівщині відкрили для проїзду відремонтовану дорогу, яка веде до двох замків

Футбол – Олімпійські ігри. Олімпійські ігри в Токіо, перенесені на літо 2021 року через коронавірус, відбудуться у визначений час, попри пандемію Covid-19.

Додаткове дослідження показало, що ще троє гравців збірної України з футболу інфіковані коронавірусом: Едуард Соболь, Євген Макаренко та Дмитро Різник. Проведення матчу зі Швейцарією під питанням.

Гарного Вам дня!


Читайте також:
+
Щодня наша команда працює над тим, щоб інформувати Вас про найважливіше в місті та області. За роки своєї праці ми довели, що «Твоє місто» - це медіа, якому справді можна довіряти. Долучіться до Спільноти Прихильників «Твого міста» та збережіть незалежне медіа для громади. Кожен внесок має значення!